Crnogorci osuđeni na Zelenortskim ostrvima! Uhapšeni sa Brazilcima na brodu "Alkatraz" sa skoro 6.000 kilograma "koke"

11.12.2022

09:04

0

Autor: J. S. J.

Švercerska operacija otrivena je u aprilu ove godine, kada je uhapšeno sedam osoba na brodu "Alkatraz" blizu obale zapadne Afrike

Crnogorci osuđeni na Zelenortskim ostrvima! Uhapšeni sa Brazilcima na brodu "Alkatraz" sa skoro 6.000 kilograma "koke"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sud na Zelenortskim Ostrvima osudio je na po 12 godina zatvora dvojicu crnogorskih i pet brazilskih državljana zbog šverca 5,6 tona kokaina, javlja portal RTCG.

Švercerska operacija otrivena je u aprilu ove godine, kada je uhapšeno sedam osoba na brodu "Alkatraz" blizu obale zapadne Afrike.

Do danas, identitet uhapšenih nije saopšten, a presuda je izrečena 9. decembra. Kako javlja "asemana.publ.cv", suđenje je završeno u novembru, a okrivljeni su sve vreme bili u zatvoru. Tužilaštvo je zatražilo po 12 godina zatvora, sud je to uvažio i izrekao kaznu.

Droga je dopremana ribarskim brodom iz Brazila, a pripadnici bezbednosnih agencija SAD i Zelenortskih Ostrva ukrcali su se i pregledali brod, zaplenivši 5.668 kilograma kokaina. Svih sedam osoba su muškarci, starosti između 32 i 66 godina. 

Crnogorska policija se povodom ovog slučaja dosad nije oglašavala.

Evropska komisija ukazala je u oktobarskom izvještaju o Crnoj Gori na porast slučajeva u kojima su uhapšeni crnogorski državljani zbog šverca droge u inostranstvu.

Jedan od poslednjih slučajeva je hapšenje crnogorskog boksera Gorana Gogića.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTCG

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike