Uhapšeni reketaši u Zadru: Uzimali od sugrađanina novac mesecima, a onda su uleteli u policijsku klopku

23.11.2022

21:10

0

Protiv oba osumnjičena nadležnom državnom tužilaštvu je podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili kazneno delo Iznuda, i odvedeni su u pritvorsku jedinicu

Uhapšeni reketaši u Zadru: Uzimali od sugrađanina novac mesecima, a onda su uleteli u policijsku klopku
dinari 1000 a - Copyright Profimedia

Policijski službenici Odeljenja za organizovani kriminal, terorizam i ekstremno nasilje Policijske uprave zadarske dovršili su istragu nad dva hrvatska državljanina starosti od 36 i 38 godina koji se sumnjiče za kazneno delo iznuda počinjenog na štetu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon prikupljenih saznanja kako oštećenog od kraja maja ove godine putem mobilnog telefona počela je da ga kontaktira nepoznata osoba koja uz ozbiljne pretnje od njega iznuđuje novac na osnovu nepostojećeg dugovanja, policijski službenici sproveli su prikrivenu policijsku radnju te su 19. novembra u poslepodnevnim satima na području Zadra, prilikom primopredaje novca, uhapsili 36-godišnjaka, kod kog je pronađeno i oko dva grama kokaina.

Policijski službenici su uhapsili i 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se sumnjiči da je u nameri sticanja znatne protivpravne imovinske koristi, putem SMS poruka pretio i iznuđivao novac od oštećenog. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga kuće i drugih prostorija, kao i ličnog vozila osumnjičenih. 
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv oba osumnjičena nadležnom državnom tužilaštvu  je podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili kazneno delo Iznuda, i odvedeni su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Protiv 36-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi i optužni predlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja - istakli su iz zadarake policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike