"Te srebreničke majke... Imaju li one dve vijuge u glavi?" Milanović kaže da je laž da je negirao genocid u Srebrenici

09.11.2022

20:48

0

Autor: 24sedam

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je laž da je negator genocida u Srebrenici, izrazio nadu da Majke Srebrenice nisu instrumentalizovane iz Sarajeva

"Te srebreničke majke... Imaju li one dve vijuge u glavi?" Milanović kaže da je laž da je negirao genocid u Srebrenici
Zoran Milanović - Copyright Profimedia

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je laž da je negator genocida u Srebrenici, izrazio nadu da Majke Srebrenice nisu instrumentalizovane iz Sarajeva i precizirao da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH, prenosi Hina.

Upitan planira li će se izviniti Majkama Srebrenice koje su ga kritikovale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je „to laž“ i nada se da to udruženje nije palo „u klješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva.

- Te srebreničke majke. Kažem "te" jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili verojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobede je čestitala rečima "živela Hrvatska, živela BiH i sav dobar narod". Šta je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi? Dakle, pisati neka nesuvisla samoporažavajuća pisma je gubitak svakog integriteta - rekao je Milanović novinarima na sajmu knjiga Interliber.

Printscreen/Twitter

 

Milanović je rekao da nikad nije negirao razmere ubistava i masakra u Srebrenici kao što neko negira holokaust, i dodao da su pravne kvalifikacije nešto drugo.

- Pa nismo u nekakvom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne sme o stvarima otvoreno govoriti - rekao je Milanović novinarima na sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.

Komentarišući moguće hrvatsko učešće u misiji EUFOR-a Althea, u kojoj je više od hiljadu vojnika iz 20-ak zemalja, a čemu se protive bošnjački političari, Milanović je rekao da će konačna odluka o tome biti na Hrvatskoj.

- Biće na kraju kako Hrvatska odluči, ako želi imati svoju volju, ako nije vazal nego obična država - rekao je Milanović.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike