Supruga bivšeg premijera Hrvatske osuđena zbog utaje poreza!

09.11.2022

13:47

0

Mediji su ranije izvestili da je Ana Karamarko u februaru ove godine, iznoseći odbranu pred Uskokovim tužiocima, priznala krivicu

Supruga bivšeg premijera Hrvatske osuđena zbog utaje poreza!
Copyright Printscreen/YouTube/CROPIX

Preduzetnica Ana Karamarko, supruga bivšeg premijera i nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, osuđena je danas u zagrebačkom Županijskom sudu zbog utaje poreza na 10 meseci zatvora, uslovno tri godine i novčanom kaznom od 50.000 kuna (1 evro vredi oko 7,5 kuna).

Obe kazne su izrečene na osnovu nagodbe koju je Ana Karamarko postigla sa Uskokom, s tim da mora da vrati i 160.000 kuna neplaćenog poreza, javila je Hina.

Mediji su ranije izvestili da je Ana Karamarko u februaru ove godine, iznoseći odbranu pred Uskokovim tužiocima, priznala krivicu.

Ona je uhapšena u maju prošle godine u okviru akcije "Flajš" zajedno s Tomislavom Pavkovićem i Oliverom Kolobarićem koji su, prema Uskokovoj optužnici, bili na čelu zločinačke grupe u kojoj je bilo povezano nekoliko desetina fizičkih i pravnih osoba radi poreskih prevara.

Uskok je suprugu bivšeg premijera teretio da je putem svoje firme "Drimia" platila dvema Pavkovićevim firmama 467.500 kuna za usluge koje u stvarnosti nisu bile obavljene.

Grupa je nezakonito, prema navodima Uskoka, zaradila najmanje 20 miliona kuna, a državni budžet oštetila za oko 11,5 miliona kuna.

Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike