Tamara je usred Sijetla videla kafanu i izletela iz taksija: Unutra je zatekla prizor koji joj je promenio boravak u Americi (FOTO)

03.11.2022

18:30

0

Autor: S.Č.

Tako je nastala priča koju samo Balkanci mogu da izrežiraju kada se sretnu, tamo, preko okeana

Tamara je usred Sijetla videla kafanu i izletela iz taksija: Unutra je zatekla prizor koji joj je promenio boravak u Americi (FOTO)
taxi taksi - Copyright Pixbay

Život u inostranstvu ljudima sa naših prostora svakako nije lak. Zahteva mnogo odricanja, a najteže pada kad nemaš nikoga svog. Tako je jedna tviterašica po imenu Tamara iz Podgorice, opisala u nekoliko tvitova jedan događaj tokom boravka u Americi.

Naime, dok je živela u Sijetlu, prilikom povratka sa posla spletom slučajnih okolnosti je naišla na bar po imenu Sarajevo, zbog čega je morala da istrči iz taksija. Ubrzo je nastala priča koju samo Balkanci mogu da izrežiraju kada se sretnu, tamo, preko okeana.

"Sumrak u Sijetlu, zima. Taksista me vozi kući sa sastanka. Ja, Crnogorka, u SAD-u sam već mesec i nemam nikog svog. Onako umorna gledam okolo i vidim piše “Sarajevo Lounge”. Sarajevo??? Kažem mu “stop” i da me sačeka jer moram da uđem da vidim “moj narod”.

On zbunjen, staje. Vrata “Sarajevo Lounge” su kao u salunu, pa i ja upadam bučno kao kauboj i vidim da sam prekinula spremanje lokala za veče. Mladići i cure koji čiste pod i poliraju čaše za šankom me zbunjeno gledaju. Sva srećna pitam “Ima li o’đe našija?”.

Bukvalno svi su mi poleteli u zagrljaj. Mladež koja radi u lokalu je iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH. Sve naši! Sva srećna ispitujem ih odakle su tačno i pitam ima li još neko iz Ex Yu. Kažu gazda je iz Podgorice.

Ja u neverici da je čovek iz mog grada, kad on izlazi iz magacina i grli me jer je čuo razgovor. Ispostavilo se da je iz Stare Varoši, bukvalno iz naselja do mog, i da čak znam u kojoj ulici mu je bila kuća. Iz Podgorice se preselio sa porodicom u Sarajevo pa je potom kao momak došao u Ameriku.

Kako je svet mali! Zovu me da dođem tu noć i ja im naravno obećam da ću doći. Sva uzbuđena spremam se za izlazak i očekujem američki klub ali kad sam došla zatičem harmonikaša i ćevape s lukom i Ex Yu muziku devedesetih.

“Raja” mi kaže da su zbog mene noćas napravili ex Yu veče, dok nas stalni gosti zbunjeno gledaju i ne shvataju da se sprema Balkan party. Divno smo se proveli a bilo je i suza i nostalgije uz sevdalinke. Svaku noć dok sam bila tamo dolazila sam u “naš klub” i družila se sa ovim divnim ljudima iz bivše Juge koji su svi do jednog bliski i doživljavaju jedni druge kao porodicu što mi je posebno bilo drago.

Saznala sam da gazda lokala, moj podgoričanin, zapošljava “našu decu”, iz ex YU država, i da im pomaže da se snađu. Bila sam dirnuta time a i ponosna što je zadržao duh nekih lepih vremena iz prošlosti koja su me vratila u doba Jugoslavije u kojoj sam rođena.", napisala je ona na kraju niza koji je ubrzo postao jedan od najdeljenijih objava na Tviteru.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike