“Tužilac u slučaju Mladena Dulića grubo povredio zakon”: Profesor otkrio kakva je nepravda počinjena

01.11.2022

20:37

0

Autor: 24sedam

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević izjavio je da je javni tužilac grubo povredio zakon kada je rekao policiji da nema krivičnog dela

“Tužilac u slučaju Mladena Dulića grubo povredio zakon”: Profesor otkrio kakva je nepravda počinjena
Mladen Dulić - Copyright 24sedam/Facebook/Instagram

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević izjavio je da je javni tužilac grubo povredio zakon kada je rekao policiji da nema krivičnog dela u slučaju koji je prijavio tragično preminuli mladić Mladen Dulić, pre nego što je sebi oduzeo život zbog snimaka koji su objavljeni na internetu.

Blagojević je istakao da u tom slučaju, naprotiv, postoje elementi krivičnog dela neovlašćeno fotografisanje…

Umesto da tužilac preduzme radnje koje je zbog evidentnih činjenica bio dužan da preduzme, što uključuje naredbu za uklanjanje snimka koja bi verovatno spasila život jednog čoveka, Blagojević je istakao da tužilac lakonski i bez zakonskog osnova iznosi tvrdnju da navodno nema elemenata krivičnog dela, posle čega je i došlo do ove tragedije.

– Zaista, takvo ponašanje je za svaku osudu i odgovornost –  istakao je Blagojević.

srpskainfo.com
 

On je podsetio da je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas veoma jasno i precizno obavestio javnost da je tragično preminuli mladić pre nego što će sebi oduzeti život zbog snimaka na kojima se nalazi, a koji su napravljeni i na internet mreže postavljeni bez njegove saglasnosti i na kojima je bio izložen podsmehu, dolazio u policiju i prijavio sve to, tražeći da se takav sadržaj ukloni sa interneta.

Tužilac grubo povredio zakon

Posle ovih informacija, naglasio je Blagojević, jasno je da je javni tužilac koji je tako postupio grubo povredio zakon.

– Naime, kada ga je policija obavesila o svemu navedenom, iz toga je bilo već na prvi pogled jasno da postoje elementi krivičnog dela neovlašćeno fotografisanje, iz člana 156 Krivičnog zakonika Republike Srpske - precizirao je Blagojević.

Prema tom članu, dodao je on, ovo krivično delo postoji svaki put kada neko neovlašćeno sačini filmski ili drugi snimak nekog lica bez saglasnosti tog lica.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike