Dva samoubistva zavila region u crno: Goran (19) je digao ruku na sebe zbog komšija, drugi mladić (22) zbog ismevanja na pumpi

29.10.2022

11:42

1

Autor: S.Č.

Za oba mladića postojale su samo reči hvale

Dva samoubistva zavila region u crno: Goran (19) je digao ruku na sebe zbog komšija, drugi mladić (22) zbog ismevanja na pumpi
samoubistvo - Copyright Printscreen/Facebook

Vest da se mladić M.D. (22) iz Laktaša ubio, nakon što se na društvenim mrežama masovno delio video snimak na kom traži posao na jednoj pumpi, pogodila je ceo region. Samo dve godine mlađi, Goran Karanović, pre nešto više od mesec dana, takođe, digao je ruku na sebe zbog nasilja koje je trpeo. 

Navodno, Karanović više nije mogao da izdrži pretnje komšija, policije i inspekcije da će mu oduzeti pse koje je brižno čuvao od smrti i gladi, pa se obesio.

Goran je obezbeđivao smeštaj svim potrebnim psima. U svom dvorištu je imao oko 50 pasa, a problem je nastao kada su njegove komšije počele da mu prete policijom i inspekcijom, i da se žale na buku, iako ničega sličnog nije bilo

.Okidač koji je doveo do samoubistva je Goranova mladost i to što nije shvatao kako ne postoji način da se bez sudskog naloga oduzima imovina. On se obesio u plasteniku dan pred navodno oduzimanje njegovih pasa od strane inspekcije.

I mladi M. D. (22) odlučio je da sebi oduzme život nakon što je bio ismevan na društvenim mrežama, a dobro je poznato koliko je sajber nasilje prisutno. 

- Stop nasilju nad radnicima, a ovima koji su zbog snimka poslali u smrt mladog čoveka mogu poručiti, njegova smrt je vama na duši - napisano je na Fejsbuk profilu grupe „Crna lista poslodavaca RS“.

Printscreen/Facebook
 

Oni su objavili status koji se širi društvenim mreža.

– Jedan vredni dečak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se delio na mrežama, izvršio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gde ima ljudi… Nadam se, da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odleteti u raj, da mu se povređena dečja duša smiri… M. D. je danas zauvek otišao, a samo je tražio posao… Zadnje što je rekao je: “Ne mogu ja ovo izdržati”. Mirno spavaj dobri dečače, neka te anđeli čuvaju – navodi se u tom Fejsbuk statusu.

Za oba momka samo reči hvale

"Ja ovog momka znam godinama. Divno dete bio. Ružno i žalosno i na dušu svakom od tih”,  “Velika tuga za porodicu, počivaj u miru dobri dečače. I sramota za čitave Laktaše i za sve ljude koji su se mogli smejati ovom nedužnom detetu koje je pokušavalo da se bori”,  “Smeju se momku koji traži posao… Stvarno je vreme za atomsku”, neki su od komentara na smrt M.D iz Laktaša.

– Meni je to dete bilo kao moje rođeno, moja duša cvili i vrišti od bola i tuge za njim. Bio je beskrajno pošteno i iskreno dete. On je samo spasavao nemoćne, ostavljene i odbačene duše. Svima je verovao i mislio da su svi ljudi dobri, a u stvari nisu – rekla je 25. septembra komšinica Snježana Emanuela nakon što je Gorana majka pronašla mrtvog u plasteniku i dodaje da žali što je taj divni mladić doživeo takvo odbacivanje i progon i što taj teret nije mogao izdržati.

Pixabay
 

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike