Životni put Predraga iz Zvornika: Do Hilandara trčao neverovatnih 1.050 kilometara - "To je moja zahvala Bogu zbog izlečenja sina"

24.10.2022

09:05

0

Autor: M.M.

Zbog zdravstvenih problema prilikom rođenja sina Sergeja želja da poseti Hilandar bila je još veća, pa se nakon dve godine odlučio za put hodočašća

Životni put Predraga iz Zvornika:  Do Hilandara trčao neverovatnih 1.050 kilometara - "To je moja zahvala Bogu zbog izlečenja sina"
predrag - Copyright Printscreen/ Facebook/ Centar dana

Predrag Subotić iz Zvornika uspeo je da ostvari dugogodišnju želju da poseti Hilandar na Svetoj Gori. Međutim, ono što je neobično jeste da je istrčao čitav put od 1.050 kilometara. 

On ga naziva svojim životnim putem, a uspeo je da ga pređe za dvanaest dana, prenosi Srpskainfo.

Odužio se Bogu odlaskom na Svetu Goru

Zbog zdravstvenih problema prilikom rođenja sina Sergeja želja da poseti Hilandar bila je još veća, pa se nakon dve godine odlučio za put hodočašća.

-  Hvala Bogu dragom on je sada dobro, tih problema više nema. Ta želja za odlaskom na Svetu goru, na Hilandar pešice, odnosno trčanjem, je postala sve jača. Na taj način sam shvatio da želim da se odužim, da to bude neka moja zahvala prema Gospodu Bogu za sve što je uradio za mog Sergeja, što je on danas živ i zdrav i što je sve u redu s njihovim zdravljem - rekao je Predrag.

Facebook/TV1
 

Doneo je odluku krajem maja, a društvo je trebalo da mu pravi prijatelj. Tada su krenule pripreme za ultra maraton. U međuvremenu je kolega odustao, ali to nije sprečilo Predraga da krajem septembra krene na svoje putovanje.

-  U neku ruku bilo je teško krenuti na takav dug put sam, bez nečije podrške, bez nekog ko bi bio s tobom i zajedno da prođete te neke probleme koji su bili očekivani. Ja nisam hteo da odustanem, nego sam na taj put krenuo i, hvala Bogu dragom, završio - priča dalje Predrag.

Najteže kroz Srbiju

Dnevno je trčao po dva maratona, i tako 12 dana zaredom. Vremenski uslovi otežavali su mu trčanje, a put kroz Srbiju obeležen mu je kišom.

- Nijedan dan nije bila ista kilometraža koju sam prelazio. Krenuo sam iz Zvornika i stigao prvi dan u Valjevo gde je bilo otprilike 115 kilometara. Drugi dan je bio Čačak, treći Kruševac, četvrti Niš…, Zatim Vranje, pa Skoplje, Štip, Strumica, Nea Santa, Stavros, Stratoni i na kraju poslednji dan je bio Uranopolis - prepričava Predrag svoj put i dodaje:

-  Najduža relacija mi je bila od Niša do Vranja – 124 kilometra i to je možda bio najteži dan na tom mom svetom putu - rekao je Predrag za ATV.

 

 

Javile su se i povrede zbog kojih je strahovao da će ga sprečiti da ostvari cilj.

– Bilo ih je dosta. Prvo je krenulo sa tetivom na koljenu. Nakon toga spustile su se povrede na skočne zglobove na obe noge i pokosnice. Bile su toliko povređene da nisam imao puni pokret stopala. Međutim, u svakom gradu kako sam stizao naveče su mi organizovali fizioterapeuta. Ti ljudi su mi u velikoj meri pomogli, da budem dobro, da me osposobe da nastavim sutra svoje trčanje i sveti put – objašnjava Predrag.

Kompletnu priču o Predragovom svetom putu pogledajte u video prilogu u okviru teksta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike