Ubica iz Karlovaca pevao dok je palio kuću! Ubio bratanca, pa otišao kod komšinice: "Babu ću ti ubiti, a tebe jedino neću"!

17.09.2022

19:57

0

Leči se pod istim bolničkim krovom kao i njegova druga žrtva

Ubica iz Karlovaca pevao dok je palio kuću! Ubio bratanca, pa otišao kod komšinice: "Babu ću ti ubiti, a tebe jedino neću"!
pijanica pozar - Copyright Profimedia

Lemić Brdo u kojem je u petak u večernjim satima meštanin Ivica Pavlačić-Para (68) napravio strašan zločin gotovo da se u vazduhu oseća nelagoda, a na prozoru kuće u kojoj je ubio bratanca Stjepana Lemića, gori lampion.

Na ubicinoj kući takođe ima tragova od metaka, dok je krov vlastite kuće, koji je sam zapalio, gotovo u potpunosti izgoreo. Ulazna vrata su otvorena, a pred kućom je parkirana njegova Opel Astra koju je dovezla policija. Upravo njome je nakon pokolja pokušao da pobegne iz mesta, ali su ga sprečili i svladali.

U kući nasuprot i u neposrednom komšiluku kuće njegovog pokojnog bratanca i Stjepana P. koga je ranio u glavu, žive Marija Pavlačić i njena majka Ceda. Svedočila je svemu, a ispričala je kakve je drame proživljavala i puno godina ranije.

- Pre dvadeset godina mi je hteo ubiti muža jer ga je optužio da mu je bio sa ženom. Stala sam mu pred pušku i otela mu je. Prošle godine mi je hteo ubiti majku, samo zato jer je iz našeg cveća terala njegove kokoške. Prijavila ga je policiji, ali sam je naterala da povuče prijavu. Znate zašto? Rekao mi je: Ako ne povuče prijavu pobiću ti svo troje unučadi! Prestravila sam se jer sam znala da je to bio kadar učiniti - govori komšinica Marija Pavlačić.

Sinoć su čuli pucnje, a potom joj je banuo pred kuću s puškom u ruci.

- Rekao mi je ovako: Suseda bok! Sve sam rešio, babu ću ti ubiti, a tebe jedino neću. Gledam u njega ne znajući da je upravo napravio pokolj. Valjda zato jer sam mu i u utorak pozajmila 50 evra, mene je odlučio poštedeti. Uglavnom, uletela sam u kuću da sklonim majku, a on je krenuo da puca po kući, po donjem delu, spratu i crepovima - govori pokazujući izbušena stakla i rupe od metaka u spavaćoj sobi.

Dan ludila, zapravo, počeo je tokom jutarnjih sati, kada se potukao sa svojom nevenčanom suprugom.

- Ona mi je vikala: Maco, Maco, pomozi! Onda je pobegla u šumu. To je bilo oko 10 sati, oko 14 sati on je otišao u grad. Mama je čula pucnjavu popodne, ali je mislila do on to puca po šumi kao obično - govori šokirana Marija.

Kaže da je jasno videla "preklopnu pušku" u njegovim rukama, po tome, ali i po tragovima na kuhinjskim prozorima može se zaključiti da je koristio sačmaru. Isto tako, kažu da su se posle čuli i rafali, po tome i tragovima u gornjem delu kuće može se zaključiti da je koristio i automatsko oružje, odnosno da je imao više od jedne puške.

Marija priča da je odmah nakon pucnjeva zvala policiju u 17.45, ali im je trebalo sat i po da dođu.

- Opet sam zvala, rekli su da su u mom dvorištu i da se ne bojim. I bili su, ali su valjda samo pratili stanje. Ali šta mi to vredi kada on i dalje puca. Onda je došlo do zatišja od pucnjeva nekih 20 minuta. On je počeo pevati: "Gori gora, gori borovina"! Onda su se opet čula dva pucnja. Videla sam da gori krov njegove kuće - govori Marija.

Preplašene i zabarikadirane komšije u svojim kućama međusobno su se zvali, pa je tako i nju nazvala jedna komšinica misleći da gori njena kuća. Pomislila je u prvi mah i ona, ali je videla krov njegove kuće u plamenu. Onda je seo u auto i krenuo prema gradu. Ubrzo su ga na cesti svladali policajci.

Marija govori da Paru poznaje 49 godina, otkako se udala na Lemić Brdo, tvrdi da je često pucao i pretio ljudima bez ikakvog razloga.

- Ne znam koga nije napao i s kime se nije potukao - svedoči Marija.

Osumnjičeni za stravičan zločin na Lemić Brdu, Ivica P., danas je oko 15 sati izveden je u pratnji policije iz karlovačke opšte bolnice.

Napadač je bio hospitalizovan zbog lakših povreda, no zdravstveno stanje mu je dobro, rekao je za Radio Mrežnicu dr. Juraj Katušin.

Pod istim bolničkim krovom leči se i njegova druga žrtva, 65-godišnji muškarac kojeg je ranio u svom sumanutom oružanom pohodu. Zadobio je lakše povrede.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike