Nova vlada u Crnoj Gori: Podrška 41 poslanika, Mandić veruje u konačni dogovor na sledećem sastanku!

10.09.2022

15:27

0

Autor: 24sedam

U Podgorici je završen sastanak predstavnika partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. na kom su nastavljeni razgovori o formiranju nove vlade i skupštinskog rukovodstva

Nova vlada u Crnoj Gori: Podrška 41 poslanika, Mandić veruje u  konačni dogovor na sledećem sastanku!
Vlada Crne Gore - Copyright Wikipedia

U Podgorici je završen sastanak predstavnika partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. na kom su nastavljeni razgovori o formiranju nove vlade i skupštinskog rukovodstva. Demokrate predlažu da žene budu na čelu Vlade i Skupštine.


Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da veruje da će na sledećem sastanku u ponedeljak doći do dogovora i da je 41 poslanik potpisao sporazum i obavezao se da će biti eliminisan povratak DPS-a.

- Obaveštavam da su dati potpisi svih 41 poslanika vladajuće većine sa izbora 2020. i suština je eliminacija povratka DPS-a u bilo kojoj formi u organe vlasti. 41 poslanik je jasna većina i poruka DPS-u da ih većina ne vidi u vlasti - rekao je Mandić nakon sastanka, koji je inicirao DF.
Mandić je dodao da treba slediti volju naroda i stremiti dogovoru.
Printscreen/Youtube/ADRIA TV Montenegro
 

Krapović: Žene da budu na čelu Vlade i Skupštine

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović izjavio je da je bilo pomaka u pregovorima i da je sastanak bio konstruktivan. Dodao je da je njihov predlog da na pozicijama premijera i predsednice Skupštine budu žene.

Krapović je rekao da su se Demokrate odrekle čelnih pozicija u Vladi i Skupštini i da smatraju da Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), Građanskom pokretu URA i Savezu građana CIVIS ne pripada da predlažu neko treće rešenje za te pozicije.

- Mislimo da URA i SNP-u ne pripada pravo da predlažu jer su jednom rušili većinu - rekao je Krapović, preneo je portal RTCG.

Konatar: Demokrate prave teren da se dogovor ne postigne

Poslanik pokreta URA Miloš Konatar izjavio je da je ta partija prenela stav da Dritan Abazović treba da ostane premijer i završi šta je započeo.


- Ostvario je vidljive rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala - kazao je Konatar.

Naveo je da je predlog Demokratske Crne Gora da URA i SNP  nemaju pravo predlaganja kandidata za mesto predsednika Vlade i Skupštine apsurdan.

- Ovaj stav DCG je korak unazad. Prave teren da se dogovor ne postigne - rekao je Konatar.

Pavićević: Niko nikoga ne sme da ucenjuje

Srđa Pavićević (CIVIS) rekao je nakon sastanka da svojim potpisom 41 poslanik, dakle većina, svedoči da nema mesta za DPS i Mila Đukanovića i da je cilj borba protiv organizovanog kriminala.

- Nisam dobio odgovor na pitanje šta je sporno kod kandidata Abazovića. Mi ćemo istrajavati na ovome. Nismo ultimativni i želimo da se postigne kompromis. Niko nikoga ne sme da ucenjuje-  poručio je Pavićević.


Podsetimo, stara parlamentarna većina već je imala dva sastanka, a na poslednjem je dogovoreno da partije do kraja sedmice usaglase predloge za mandatara za sastav vlade i predsjednika parlamenta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike