Pronađeni paraglajderisti za kojima je Crna Gora tragala 30 sati!

10.09.2022

12:41

0

Akcija spasavanja povređenih okončana jutros oko tri sata

Pronađeni paraglajderisti za kojima je Crna Gora tragala 30 sati!
nis paraglajderi foto maja kostic (3) - Copyright 24sedam/M.K.

Dvojica paraglajdista, nemački državljanin Štefan Hajman (45) i državljanin Rusije A. M, koji su u noći između četvrtka i petka nestali tokom spuštanja sa planine Sutorman, sa vrha Vrsute, u Crnoj Gori, pronađeni su živi, potvrdio je danas pripadnik Službe zaštite i spasavanja u Baru, Aco Vulević.

On je, za portal "Primorski" rekao da je akcija spasavanja povređenih okončana jutros oko tri sata, a da su pronađeni pola sata pre ponoći na oko 100 metara od mesta gde su poleteli.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Bar počeli su potragu u petak ujutro u rejonu Vrsute za nemačkim turistom Hajmanom i ruskim pilotom A. M. koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosedom.

Potragu je na kratko zaustavilo loše vreme, jaka kiša i vetar, rekao je Vulević. U potragu su bili uključeni i Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz nacionalnih parkova, helikopter i dronovi.

Predstavnik Direktorata za vanredne situacije u MUP-u Crne Gore Miodrag Bešović rekao je da takve potrage otežava činjenica da se u mnogim slučajevima, kada je vožnja paraglajdera u pitanju, ne poštuje zakon, pa se poletanje ne prijavljuje ni Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, niti Operativno komunikacionom centru Uprave policije.

Poletanja paraglajderom sa Vrsute nemaju odobrenja, navodi "Primorski".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike