Drama u Hrvatskoj! Čoveka u šumi ujeo poskok, lekari mu se borili za život

04.09.2022

20:59

0

Nesrećni čovek je dobio dva protivotrova

Drama u Hrvatskoj! Čoveka u šumi ujeo poskok, lekari mu se borili za život
Poskok - Copyright Wikipedia

Najotrovnija zmija na Balkanu ugrizla je kod Obrovca u subotu poslepodne meštanina sela Kruševo. Čovek koji je u četrdesetima godinama imao je sreće i preživeo je ujed poskoka

Kako tamošnji stanovnici tvrde, poskok ga je ugrizao za ruku dok je bio u šumi kod Kruševa. Jako brzo je došla Hitna pomoć i dala čoveku protivotrov.

- Čuli smo da će se izvući. Možda je poskok nešto drugo ugrizao pre njega, pa je imao manje otrova, pa je zbog toga srećom preživeo. Još pamtimo kako je pre puno godina ovde jedna žena umrla nakon ugriza poskoka - rekli su u Obrovcu.

Večernji list dobio je informaciju i iz zadarske bolnice o stanju pacijenta.

- Dobro je pacijent. Na vaskularnom odeljenju hirurgije se nalazi i primio je dva protivotrova i neće morati na operaciju jer pomažu i oblozi. Ipak još to ne možemo znati do kraja. Sada se pacijent odmara, jak je i biće dobro. Bilo je već ugriza ove godine, a najbitnije je da se žrtvi odmah podveže iznad mesta ugriza i da što pre dobije protivotrov  - rekle su sestre u zadarskoj bolnici.

- Uvek treba znati izvesti podvezivanje u slučaju ugriza poskoka kako ne bi nastupio potpuni prekid cirkulacije krvi i, ako to traje dugo, može nastupiti amputacija podvezanog uda (noga, ruka) - rekao je jedan zadarski infektolog.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike