Emin živi u kolibi sa dva medveda: Na njih već 17 godina trošim celu penziju, ali me snaga izdaje (VIDEO)

04.09.2022

17:10

0

Autor: 24sedam

Vremešni Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa je Laku usvojio, a Gvidu kupio nakon što su mu krivolovci ubili majku

Emin živi u kolibi sa dva medveda: Na njih već 17 godina trošim celu penziju, ali me snaga izdaje (VIDEO)
3158015_screenshot-7_ff - Copyright Emin Ljutić/Foto:Printskrin/Jutjub

Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa već 17 godina troši penziju na dva medveda o kojima brine.

Vremešni Emin je Laku usvojio, a Gvidu kupio nakon što su mu krivolovci ubili majku. Laka je sa Eminom spavao u krevetu punih osam meseci jer je bio bolestan, navodi Telegraf.

Emin je jedan od retkih Bosanaca koji je dobio sudsku parnicu protiv države jer su inspektori napisali nalaz da on ne može držati medvede nego da se moraju eutanizovati. Sud je presudio u Eminovu korist jer država odnosno kanton središnja Bosna nema azil za medvede.

Za 17 godina Emin tvrdi da je na njih potrošio najmanje 150.000 maraka, a njega je obišao novinar Srećko Stipović.

- Sedamnaest i po godina hranim medveda. Patim se, patim se da bi njima udovoljio. Komšija donosi jabuke i krastavce iz plastenika. Sve što mu ostane od hrane on donese. Ja kupujem kukuruz. Medvedi mnogo jedu. Pojedu četrdeset i pet kilograma kukuruza za samo tri dana - priča Emin Ljutić.

Naglašava da nije "milioner" pa da shodno hrani medvede tom merom, ali na svu sreću uvek se nađu dobri ljudi koji "doniraju koji dinar".

- Sve pare od doniranja potrošim za hranu za medvede. Već sam se umorio. Imam problem sa zglobovima zbog teglenja vreća sa kukuruzom. Donacije mi mnogo znače i olakšavaju mi celokupan posao - kaže Emin i dodaje da se za ovih sedamnaest godina ne može izračunati koliko su i šta su medvedi sve pojeli.

Pre samo nekoliko dana, podsetimo, odjeknula je vest da je Sinan Čizmić iz Željeznog Polja kod Žepča usmrtio medveda koji mu je napao stado i to tokom borbe prsa u prsa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike