Patrijarh Porfirije stigao je u Crnu Goru: Dočekao ga mitropolit Joanikije - osoblje tivatskog aerodroma prišlo za blagoslov (FOTO)

27.08.2022

15:13

0

Autor: 24sedam

Sa manastira Savina čula su se zvona za dobrodošlicu onoga ko dolazi u ime Gospodnje

Patrijarh Porfirije stigao je u Crnu Goru: Dočekao ga mitropolit Joanikije - osoblje tivatskog aerodroma prišlo za blagoslov (FOTO)
liturgija_bozic_hram_07012022_0006 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Patrijarh Porfirije stigao je u Crnu Goru, a na tivatskom aerodromu dočekalo ga je osoblje koje je prišlo za blagoslov.

- Od prvog koraka na aerodromu u Tivtu putnici i ljubazno aerodromsko osoblje mi prilazi za blagoslov - naveo je na Instagramu patrijarh.

 

 

Sa manastira Savina čula su se zvona za dobrodošlicu onoga ko dolazi u ime

Patrijarha je dočekao Mitropolit Joanikije, o čemu je poglavar SPC takođe postovao na instagramu.

- Mitropolit Joanikije, moj brat, organizovao je da od Tivta do Herceg Novog stignemo najbrže udobnim gliserom. Zahvaljujem Davoru Lakičeviću i njegovoj porodici, vlasnicima glisera, napsisao je on. 

 

 

Gospodnje.Podsećamo. patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije boraviće od danas u trodnevnoj zvaničnoj poseti Herceg Novom povodom 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina, Velika Gospojina.

U organizaciji Opštine Herceg Novi i Mitropolije crnogorsko-primorske, svečani doček patrijarha biće upriličen u 18.00 časova u manastiru Savina.

Na dan slave manastira Savina, 28. avgusta, patrijarh će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru od 9.00 časova. Istog dana od 18.00 časova biće održana večernja litija, a od 20.30 časova predstavljanje izabranih dela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, objavljeno je na portalu Mitropolije-crnogorsko primorske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike