Detalji horora u Gospiću: Napadač i ranije pretio ženi ubistvom, zaključavao je u sobu i bio privođen zbog nasilja - zatajila procena suda!

22.08.2022

21:10

1

Bračni par imao je razmirica i pre, a ozbiljni problemi su počeli pre dva meseca, a prvi put su kulminirali prošle srede, 17. avgusta,

Detalji horora u Gospiću: Napadač i ranije pretio ženi ubistvom, zaključavao je u sobu i bio privođen zbog nasilja - zatajila procena suda!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Muškarac J.M. u Gospiću u ponedeljak nešto posle 17 sati nožem je upao u kuću i izbo svoju suprugu (30) i njenog 21-godišnjeg prijatelja kojeg je zatekao u njenom društvu. S izuzetno teškim i po život opasnim povredama napadnuta žena i muškarac prebačeni su u Opštu bolnicu Gospić.

Nekoliko sati kasnije muškarac je prevezen u zadarsku bolnicu. Oboje imaju ubodne rane u predelu grudi i stomaka, a povređeni su im vitalni organi. Nesrećna žena je bila u toliko teškom stanju prilikom prijema u bolnicu da je transport u neku drugu bolnicu bio rizičan.

Počinitelj je nakon zločina pobegao, pa je policija odmah za njim pokrenula potragu u kojoj su angažovani i policijski psi. Osumnjičen je za dvostruki pokušaj ubistva.

Bračni par imao je razmirica i pre, a ozbiljni problemi su počeli pre dva meseca, a prvi put su kulminirali prošle srede, 17. avgusta, kada je J.M. zaključao u sobu sebe i suprugu i pretio da će je ubiti, a potom počiniti samoubistvo. Uhapšen je, predat pritvorskom nadzorniku, a potom priveden državnom tužilaštvu pa uz dve kaznene prijave, pretnje ubistvom i protivpravnim oduzimanjem slobode doveden na ispitivanje i sudiji istrage.

On je procenio da ga ne treba zadržati u istražnom zatvoru. Pušten je uz mere opreza - zabrane prilaska žrtvi na manje od 50 metara. Zbog toga se iselio iz zajedničkog doma. Suprotno proceni prekršio je izrečenu meru, nažalost, uz najgori mogući scenario.

Inače, Zakon o kaznenom postupku prilikom određivanja mera opreza, odnosno osiguranja ostavlja sudu na procenu njihovu težinu, te propisuje da pri odlučivanju "sud i druga državna tela paze da ne primenjuju teže mere ako se ista svrha može postići blažom".

Iz PU ličko-senjske nam potvrđuju da je u ponedeljak došlo do dvostrukog pokušaja ubistva, da je počinilac u begu te da se za njim intenzivno traga. 

Prijatelj počinitelja koji je s njim radio u gospićkom komunalnom kaže da je bio vredan čovek te da ne može verovati šta je bio u stanju da uradi.

- Živeli su kao podstanari, ali gradio je kuću. Pričao mi je da ima bračnih problema. Mučilo ga je to dosta, ali nisam mislio da bi mogao tako nešto da napravi. U šoku sam - kaže prijatelj osumnjičenog za grozni zločin.

Na svom Fejsbuk profilu muškarac za kojim se traga je oko 18.30 sati objavio svojevrsnu oproštajnu poruku. Na njoj piše: "Zbogom živote, volim vas anđeli moji". Očito je upućena deci jer su navedena i njihova imena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike