Uhapšeni serijski lopovi u Rijeci! Stavili češke tablice na automobil i spremili se za savršen zločin, ali ih je odao jedan detalj! (FOTO)

22.08.2022

15:18

0

Dosad su tokom pljački uništavali bankomate i iz njih izvlačili više desetina hiljada evra

Uhapšeni serijski lopovi u Rijeci! Stavili češke tablice na automobil i spremili se za savršen zločin, ali ih je odao jedan detalj! (FOTO)
f_25875877_1280 - Copyright PU primorsko-goranska

Budnom oku riječkih policajaca nisu promaknule subotnje noćne aktivnosti s druge strane zakona na području Škurinja i to u neposrednoj blizini jednog trgovačkog centra. Prilikom obilaska terena uočili su dvojicu muškaraca i u blizini vozilo čeških registarskih oznaka. S obzirom na vrućinu koja je u te sitne sate bila, činjenica da su bili delimično maskirani i u jaknama dugih rukava, dodatno je bacila sumnju u njihove poštene namere dok grad spava.

Na kraju dvojac nije daleko stigao. Policija je otkrila da su 31-godišnjak i 39-godišnjak, inače stari policijski znanci po imovinskim deliktima, planirali da dignu još jedan bankomat u vazduh, a pretragom vozila kojim su se dovezli do odabrane mete, i na koji su stavili češke registarske tablice ukradene na području Crikvenice, pronađen je šarolik spektar predmeta koji služe za provalu i izazivanje eksplozije.

U autu su se nalazile bušilice, kablovi, plinske boce i druge stvari, a po završetku kriminalističke istrage utvrđeno je da se radi o licima koja su prijavljene za četiri teške krađe, tri dovođenja u opasnost života i imovine, falsifikovanje isprava, ali i za izradu i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih izvršenju krivičnih dela.

- Osim toga, utvrđeno je kako su od januara zajedno i u dogovoru izradili sredstvo, odnosno napravu pogodnu za provaljivanje, posebno u bankomate, pa su tokom juna i avgusta ove godine izazvali eksplozije i provalili u bankomate na području Gornje Vežice u Rijeci, na području Kastva i Kraljevice. Pri tome su iz jednog od bankomata otuđili oko 40.000 evra, dok je na sva tri bankomata, inače u vlasništvu dve bankarske ustanove, a delom i na objektima unutar kojih su bili smešteni, nastala materijalna šteta čiji će sveukupan iznos biti utvrđen naknadno - otkrivaju iz PU primorsko-goranske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike