Darinka je preživela masakr na Cetinju! Ranio me, ali bi me i ubio da nisam pobegla kroz prozor

18.08.2022

17:30

0

Autor: 24sedam

Baka je opisala stravične trenutke koji su se odigrali taj dan kada je Vuk Borilović (34) ubio 10 ljudi

Darinka je preživela masakr na Cetinju! Ranio me, ali bi me i ubio  da nisam pobegla kroz prozor
3136403_ce_ff - Copyright Foto:Printskrin/Jutjub

 Baka Darinka Čelebić (88) je jedna od retkih koja je preživela masakr na Cetinju. Ona je opisala stravične trenutke koji su se odigrali taj dan kada je Vuk Borilović (34) ubio 10 ljudi. 

Darinka je nakon pucnjave bila smeštena u bolnici.

– Bila sam u kući kada je došao. On se odjedanput pojavio na terasi, a ja sam bila naspram njega, kod stepenica. Samo me gledao. Ja sam mu rekla: „Samo me nemoj ubiti”, „Nemoj pucati u mene”.

Onda je digao ruku sa oružjem, zapucao i ranio me, a ja sam mu rekla: „Ti me ubi!” Kod mene su bile Slavica (Zvicer) i Mileva Ramadanović (76). Slavica je sela na beton, a Mileva je izvrnula stolicu. Kazala sam mu: „Nemoj pobiti žene.” A on je zatim pogodio Milevu u ruku, a Slavicu ne znam ni sama više gde – ispričala je Darinka Čelebić.

Profimedia
 

Baka je ispričala da je uzela peškir i da je bosa uspela da dođe do bolnice.

– Ja, šta ću, uzmem jedan peškir, pa iskočim kroz prozor i bosa prođem kroz staru fabriku dok nisam došla u bolnicu. Tamo sam čula koga je sve ubio. Hteo je i on mene da ubije da nisam pobegla. Sigurno! Slavica i Mileva su pre toga sedele kod mene, a ja sam im rekla kada je počelo da se puca: „Ovo neće dobro proći” – opisala je starica.

Profimedia
 

Podsetimo, Vuk Borilović (34) je u petak 12. avgusta, naoružan ušao u stan Martinovića. Upucao je dva dečaka – starosti 11 i osam godina, a potom i njihovu majku Natašu Pejović Martinović, a onda je izašao napolje i krenuo kroz naselje da seje smrt. Ubio je 10 ljudi, a šest ranio, a kasnije je u razmeni vatre sa policijom i jednim meštaninom on ubijen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike