Rešena misterija - evo kako je došlo do 4 minuta razlike u pozivima: Policija Crne Gore opisala šta se dešavalo tokom prijave masakra!

17.08.2022

08:54

0

Uređaj registrafon koji se nalazi u Odeljenju bezbednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi

Rešena misterija - evo kako je došlo do 4 minuta razlike u pozivima: Policija Crne Gore opisala šta se dešavalo tokom prijave masakra!
Privatna arhiva Printscreen/Youtube/MediaBiro/Pobjeda

Službenici Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije utvrdili su da uređaj registrafon koji se nalazi u Odeljenju bezbednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi.

Utvrđeno je da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15.27 i 24 sekunde i da je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15.22 i 49 sekundi, navodi se u saopštenju UP.

To su saopštili iz Uprave policije povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22.

- Obaveštavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provere poziva i registrofona - navodi se u saopštenju.

Iz UP su istakli da nijednom nisu saopštili da su navodi građanina netačni, "već da će se izvršiti dodatne provere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren''.

Kako su naveli, utvrđeno je odstupanje od četiri minuta i 35 sekundi. Prvi poziv na registrafonu evidentiran je u 15.27 i 24 sekunde i trajao je 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15.22 i 49 sekundi.

- Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15.28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15.24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15.30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15.25 i 52 sekunde, i trajao je 21 sekundu - ističu u saopštenju.

Profimedia/Privatna arhiva
 

Dodaju da je, nakon prijema poziva, službenik u dežurnoj službi preko veze obavestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

- Kako je tada usledio još jedan poziv, službenik je ručno zabeležio vreme - 15.30, koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vreme prijema poziva u vezi sa događajem. Naglašavamo da sve navedeno ne menja činjenično stanje – policija je upućena na lice mesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na mesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi - piše u saopštenju.

Iz UP su istakli da rade u otežanim uslovima, te da je to samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom.

- Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika UP na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka, ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa proveri svakog segmenta i otvoreno komuniciramo o svemu što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije UP, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina - zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti