"Sin i unuk potrčali da spasavaju Drecune, pa i njih upucao": Komšije Vuka Borilovića i dalje u šoku zbog masakra na Cetinju

14.08.2022

15:22

0

Autor: 24sedam

Jedan od retkih komšija koji se zatekao u naselju Medovina koje se nalazi u centru grada navodi da je dobro poznavao familiju Drecun

"Sin i unuk potrčali da spasavaju Drecune, pa i njih upucao": Komšije Vuka Borilovića i dalje u šoku zbog masakra na Cetinju
Mesto zločina - Copyright Profimedia

Muk, tišina, zatvoreni lokali, zastave na pola koplja, smrknuta lica po kojeg prolaznika najbolje opisuju tugu i nevericu koja je dan nakon krvavog pira Vuka Borilovića zavladala Cetinjem. Naselje u kojem je Borilović ubio 10 i ranio šest osoba je pusto, kuće zatvorene, izuzev kuće napadača u kojoj se prima saučešće, a ispred koje je još uvijek policija.

Jedan od retkih komšija koji se zatekao u naselju Medovina koje se nalazi u centru grada, za portal Standard navodi da je dobro poznavao familiju Drecun, koja živi svega deset metara pokraj kuće Borilovića.

- To su stari ljudi živeli su u tom delu kuće sami, dok im je sin bio ispod njih. Ne znam šta su mu oni skrivili. Ubio je prvo njih dvoje, a zatim i sina im i unuka koji su došli čim su čuli pucnje. Uperio je pušku i upucao obojicu. Porodicu Martinović znam iz grada, ovde su se nedavno doselili, odnosno iznajmili stan. E kamo sreće da nisu, sad bi bili živi - kaže komšija dok vrti glavom sa nevericom u očima.

Profimedia
 

- Ubiti dvoje male dece je monstruozno i neoprostivo, takve stvari za nas su neobjašnjive -  kaže ovaj komšija, koji živi svega pedesetak metara od Borilovića.

"Imao sam sreće što nisam bio kući"

Ovaj komšija Borilovića kaže da je imao sreće što nije bio kući, inače bi i on možda bio žrtva.

- Znam da bi izašao da vidim šta se događa i da bi krenuo da pomognem mojim dobrim komšijama. Ubio bi me sigurno. On je pucao u svakoga, cilj mu je bio da pobije što više ljudi. Pa zamislite kad je pucao u pravcu Hitne pomoći. Sve je to predugo trajalo, predugo. Ne znam šta je policija za tih sat vremena radila. Čuš, pregovarali sa osobom koja je izgubila razum, koja je hladnokrvno ubila dvoje dece. Sa takvima se ne pregovara - kaže on.

Foto: Instagram/Socijaldemokrate
 

Isti sagovornik ispričao je da je čuo za neki incedent Borilovića i nekog komšije, ali tome nije pridavao pažnje jer kako ističe, ubica je poslednjih meseci bio malo čudan.

"Čula sam viku i vrisak"

Njegova prva komšinica takođe je imala sreću, jer u trenutku pucnjave je bila u kući i gledala TV.

- Čula sam pucnje i odmah sam znala da nešto nije u redu. Od straha nisam ni do prozora prišla, jer su pucnji bili na svakih dva-tri minuta. Čula sam viku i vrisak. Mislim da je to bilo kada je Borilović napao sestre Radunović, koje su zajedno živele. Znala sam otići kod njih na kafu, mirne i poštene žene. Znala sam i Drecune, fina porodica koja je živela u kući na spratu. Ne znam šta bi vam kazala, osim da su bile komšije za poželeti. Niko sa njima nije imao problema, pa ni Borilović da ja znam -  kaže komšinica .

- Borilović je bio povučen prilično, ali znam da je voleo lov i da je sa društvom često išao - kazala je komšinica.

Borilović je prvo usmrtio tročlanu porodicu Martinović, majku Natašu Pejović Martinović (35), kao i njena dva maloljetna sina od osam i 11 godina.

On je potom hicima iz lovačkog karabina ubio kuma porodice Martinović – Milana Mitrovića (37), kao i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao da ga odvrati u naumu da liši života nedužne ljude.

U pucnjavi su živote izgubili Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Dimitrije (81) i Danica Drecun (74), kao i sestre Mila (51) i Aleksandra Radunović (52).

Borilović je ranio i šest osoba, od kojih su dvije hospitalizovane u Opštoj bolnici na Cetinju, a četiri u Kliničkom centru Crne Gore. Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović, kao i Slavica Zvicer (66), Filip Đurković (33), Mileva Ramadanović (76), Darnika Čelebić (88) i Drecun (32), koji je u ovom monstruoznom zločinu ostao bez oca, babe i dede.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike