Pojavio se snimak autobusa 7 minuta pre nesreće: Ovaj detalj zbunjuje (VIDEO)

06.08.2022

12:49

0

Autobus je sleteo sa auto-puta u kanal oko 5.50 časova

Pojavio se snimak autobusa 7 minuta pre nesreće: Ovaj detalj zbunjuje (VIDEO)
Tan2022-8-6_105927523_1 - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR

Jutarnji list došao je u posed snimka sa nadzornih kamera sa puta kod Bezničkog huma, na kojem je primećen autobus poljskih registracija, samo sedam minuta pre nesreće.

Kako se može videti na snimku, koji je dostupan ovde, autobus se najnormalnije kretao putem i ništa nije ukazivalo na tragediju koja će de desiti nekoliko minuta kasnije.

Podsetimo, autobus sa poljskim državljanima sleteo je sa auto-puta A4 oko 5.50 časova izjutra, a vatrogasci su izvukli tela 11 osoba, dok je dvanaesta osoba preminula u bolnici.

- Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i ceo prednji deo autobusa zabio se do polovine. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač izleteo je kroz šoferku, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživeo otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina - rekao je Ivan Ivančan, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mestu nesreće, piše Jutarnji list.

Prema informacijama koje je ministar zdravlja Vili Beroš izneo na vanrednoj konferenciji za novinare u Varaždinu, 19 osoba je teže, a 13 lakše povređeno.

Navodno nastradali su hodočasnici.

- Autobus je išao iz mesta u blizini Varšave. Prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike