Pijan udario dete kolima, pa pokušao da pobegne, a onda su ga stigla četiri mladića

30.07.2022

19:05

0

Autor: 24sedam

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak pod uticajem alkohola prešao na drugu stranu puta i prednjim delom automobila udario dete

Pijan udario dete kolima, pa pokušao da pobegne, a onda su ga stigla četiri mladića
Ilustracija - Copyright Profimedia

Hrvatska policija saopštila je da je sinoć u mestu Štikada kod Gračaca u Lici došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređeno dete.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak pod uticajem alkohola prešao na drugu stranu puta i prednjim delom automobila udario dete, kažu iz PU ličko-senjske.

Vozač automobila nije ni pokušao da pomogne detetu već je krenuo da beži ali su ga sustigla i zaustavila četiri mladića koja su sa njim sačekala policiju, preneo je Tportal.

Teško povređeno dete poslato je u Kliničko bolnički centar Zagreb.

- Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primetili kako vrda po putu. Pokušali smo da ga upozorimo, ali nije reagovao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu puta taman na mestu gde je hodalo troje dece. Dvoje ga je uspelo izbeći, a treće je udario - rekao je za tportal jedan od mladića.

Profimedia
 

- Vozač je svojim automobilom usput pomeo i jedan saobraćajni znak. Nakon svega toga je tek na trenutak zastao, a potom odmah produžio dalje prema autoputui. Krenuli smo u poteru za njim, nekoliko kilometara ga pratili i na jednom pravcu sustigli, naterali da stane pored puta. Shvatio je da više nema kamo - dodao je.

- Njegova prva reakcija bila je 'Šta se dogodilo' i 'Ajme meni, razbio sam auto'. Policiju smo pozvali još za vreme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta. Objasnili su nam da u Gračacu nema saobraćajnih policajaca, nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića - rekao je jedan od mladića.

Policija je potvrdila da su njihovi službenici na intervenciju zaista došli iz Gospića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike