Ronioci proveravaju trup plovila: Ovo je brod koji se nasukao na splitsku obalu! (FOTO)

24.07.2022

11:19

0

U toku su aktivnosti na mestu pomorske nesreće u cilju zaštite mora i morske sredine

Ronioci proveravaju trup plovila: Ovo je brod koji se nasukao na splitsku obalu! (FOTO)
brod Split more nesreća (1) - Copyright Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske prijavilo je potonuće broda u Splitu koji je u nedelju uveče udario u Zapadnu obalu.

Podsetimo, policija je prijavila da je u toku kriminalističko istraživanje i da jekapetan broda priveden u službene prostorije jer je utvrđeno da je alkoholisan.

- U toku su aktivnosti na mestu pomorske nesreće u cilju zaštite mora i morske sredine od zagađenja, ukoliko gorivo iscuri iz rezervoara izletničkog čamca, koji je potonuo na mestu udara - saopšteno je iz Ministarstva.

Prema informacijama dostupnim u okviru istrage o uzrocima ove pomorske nesreće, koju sprovodi Lučka kapetanija Split, u toku su koordinirane spasilačke aktivnosti za izletnički brod "Morska vila", dužine 21,6 metara, u vlasništvu. od pravnog lica iz Republike Hrvatske.

Iz nadležnosti LK Split, u koordinaciji sa Nacionalnim centrom za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), na mestu nesreće angažovani su pripadnici splitske Javne vatrogasne stanice, čija je pomorska jedinica postavila upijajuće brane oko oštećenog broda, u cilju sprečavanja zagađenja mora i morske sredine.

Angažovani su i ronioci na poziciji da proveravaju trup broda ispod nivoa mora, dok je u dogovoru sa vlasnikom broda dodatno angažovana kompanija za pružanje komercijalnih usluga za sprečavanje i otklanjanje zagađenja mora i morske sredine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Večernji

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike