Abazović: Temeljni ugovor sutra na dnevnom redu Vlade - ne vidim potrebu za odlaganjem glasanja

07.07.2022

19:40

0

Temeljni ugovor je "jedna redovna aktivnost Vlade"

Abazović: Temeljni ugovor sutra na dnevnom redu Vlade - ne vidim potrebu za odlaganjem glasanja
Dritan Abazović (1) - Copyright Tanjug printscreen

Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je da će se Temeljni ugovor sutra naći na dnevnom redu Vlade i dodao da ne vidi potrebu za odlaganjem glasanja.

- Temeljni ugovor za građane Crne Gore nije najprioritetnija stvar, niti je najvažnije pitanje. Ako mislimo da Crnu Goru guramo ka Evropskoj uniji onda ne treba da je polarizujemo, rekao je Abazović za Dnevnik RTCG.

Kako je naveo, Temeljni ugovor je "jedna redovna aktivnost Vlade", koja će se sutra naći na dnevnom redu.

- Bila je danas na Komisiji za politički sistem i ne vidim nikakav problem da u jednoj demokratskoj atmosferi svi ministri iskažu šta misle o tom pitanju. Ponećemo se odgovorno. Premijer će odlučiti da li će se glasati sutra ili će eventualno, ukoliko budu odsutni neki ministri, to završiti na nekoj elektronskoj sednici, istakao je Abazović.

Abazović je poručio građanima da Temeljni ugovor nije nikakvo stvaranje države u državi.

Kaže i da je Temeljni ugovor samo u Crnoj Gori tema, te objašnjava da odnosi verske zajednice i države postoje u svim drugim uređenim državama i da će tako i Crna Gora isto pravo dati svim verskim zajednicama koje su registrovane.

U Podgorici održan protest 

 

Protivnici predložene verzije Temeljnog ugovora o odnosima države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve okupili su se ispred zgrade Vlade u Podgorici i poslali poruku da ne žele potpisivanje tog dokumenta.

Kako je prenela RTCG, oni smatraju da je to prekrajanje istorije i izdaja Crne Gore te da bi eventualno potpisivanje ugovora na neki način bilo stvaranje države unutar države, prenosi RTCG.

Pozvali su nadležne da odustanu od potpisivanja tog dokumenta i da se okrenu evropskoj budućnosti Crne Gore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike