Pomračeni um Draginje Vuksanović se opet probudio! "Ne izazivajte nas okupatorskom Crkvom Srbije"

17.06.2022

17:44

0

Autor: 24sedam

Potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom naišlo je na burnu reakciju i ministra iz redova SDP-a

Pomračeni um Draginje Vuksanović se opet probudio! "Ne izazivajte nas okupatorskom Crkvom Srbije"
draginja - Copyright Foto: Printskrin/Instagram/radevladika.cg

- SDP neće dozvoliti stavljanje potpisa na okupaciju Crne Gore - poručila je iz „nesagledive dubine pomračenog uma“ poslanica ove partije i zamalo dete nacionalnih Crnogoraca, Draginja Vuksanović-Stanković.

- Kako da ne, Abazoviću, sarađivaćemo za sve što je u interesu Crne Gore, ali nećemo dozvoliti donošenje odluka i stavljanje potpisa na okupaciju Crne Gore. Ne izazivajte više Crnogorce i Crnogorke. Zaključimo ugovor u skladu sa Ustavom, a ne ugovor po volji Vučića i okupatorske Crkve Srbije - napisala je na Tviteru.

Potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom naišlo je na burnu reakciju i ministra iz redova SDP-a.

 

 

Podsetimo, ministar odbrane Raško Konjević je na današnjoj sednici Vlade naveo da je po tačkama o ugovorima između Crne Gore i verskih zajednica potrebno pre svega formirati komisiju koja bi prethodno izvršila analizu o ovim pitanjima.

Premijer Dritan Abazović je na to reagovao i kazao da je "potrebno bez odugovlačenja rešiti ovo pitanje jer je ovo rešenje jako dugo očekivano".

AP Photo/Risto Božović
 

Inače, pomenuta gospođa, je nedavno izjavila da je krštena u sred pravoslavne crkve u sred Užičke Požege u rodnom mestu njene majke i da su tom prilikom napisali da je ona pravoslavna Crnogorka - i slagala.

Sramota ju je pred biračima i javnošću da prizna da je zapravo krštena kao pravoslavna Srpkinja jer iznosi stavove protiv Srba i Srbije.

Zbog glasanja za sramni zakon kojim je predviđeno otimanje imovine SPC u Crnoj Gori, ova poslanica i njene kolege koje su učinile isto, izopšteni su iz pravoslavlja. Inače, dotična gospođa, se žestoko protivi da Vlada Crne Gore potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike