Uhapšeni monstrumi iz Dubrovnika: Muškarac i žena iz azila tukli i mučili bolesne pse

01.07.2022

13:39

0

Protiv osumnjičenih biće podneta kaznena prijava

Uhapšeni monstrumi iz Dubrovnika: Muškarac i žena iz azila tukli i mučili bolesne pse
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dva volontera iz dubrovačkog udruženja za brigu i zaštitu životinja uhapšena su nakon što je policija sprovela istragu o njihovom radu. Naime, žena (53) i muškarac (43) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili kazneno delo ubijanja i mučenja životinja.

Koordinacijskim nadzorom veterinarske inspekcije, Državnog inspektorata i policijskih službenika, koji je sproveden u maju ove godine na lokalitetu na kojem su smeštene životinje o kojima udruženje brine, kod većeg broja pasa utvrđena je prisutnost buva i krpelja, a kod 17 pasa su pronađene vidljive, nelečene rane i crevni paraziti iz čega jasno proizlazi da se životinjama nije pružala adekvatna nega, niti im je pružena potrebna veterinarska pomoć.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53. godišnjakinja, najmanje od početka 2019. godine do dana sprovođenja nadzora, brinula oko pasa i davala upute i naloge drugim volonterima pri čemu im nije dozvoljavala odvođenje životinja u veterinarske ambulante već im je lično propisivala i davala lekove iako nije osoba koja je stručno osposobljena za takve radnje, što je rezultiralo lošim zdravstvenim stanjem životinja.

Takođe, utvrđeno da se 43. godišnji osumnjičeni, kao volonter udruženja, u istom vremenskom razdoblju, nehumano odnosio prema životinjama i teško ih zlostavljao gađajući ih kamenjem u udarajući ih raznim predmetima, daskama, povocima i delovima svog tela i time im nanosio fizičku bol i patnju.

Protiv osumnjičenih biće podneta kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Večernji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike