Apelacioni sud odbio žalbu Vesne Medenice: Sa sinom dogovarala presude u određenim slučajevima!

16.06.2022

18:10

0

Sud pominje iskaz jednog od osumnjičenih u ovom slučaju, Vasilija Vanje Petrovića

Apelacioni sud odbio žalbu Vesne Medenice: Sa sinom dogovarala  presude u određenim slučajevima!
Vesna Medenica Miloš Medenica rešetke - Copyright Printscreen/Youtube/TV Vijesti/Gov.me

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbu na odluku kojom jenekadašnjoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici produžen pritvor za još dva meseca.

U obrazloženju, Apelacioni sud navodi da iz telefonskih razgovora njenog sina Miloša Medenice prozilazi da je sa majkom dogovarao presude u određenim slučajevima. Sud pominje iskaz jednog od osumnjičenih u ovom slučaju, Vasilija Vanje Petrovića, koji je detaljno ispričao kako je dao novac da bi dobio jedan sudski spor, koji je na kraju izgubio.

Da je Medenica bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš, proizilazi iz prikupljenih dokaza, među kojima su i transkripti telefonskih razgovora.

Osim komunikacija, u obrazloženju rešenja kao dokaz navodi se i odbrana okrivljenog Petrovića, koji je priznao da je dao novac da bi dobio jedan sudski spor u koji je bila uključena njegova porodična firma "Cijevna komerc".

- To je, objasnio je tokom odbrane, uradio po preporuci kumova Popovića, vlasnika firme "Fab lajv", koji su mu saopštili da su u sudskim sporovima koje su oni vodili izdejstvovali odluke u svoju korist, nakon što su Milošu Medenici dali novac.

 
Printscreen/YouTube/Nvo Mans
 

 

Petrović je objasnio da mu je najpre traženo 15 odsto od dobijene vrednosti spora, uključujući i kamatu, a kasnije, s obzirom da je odmah dao pristanak, uvećali su zahtev tražeći 15 odsto od vrednosti spora i 50 posto od iznosa kamate.Sve pregovore po direktivi Miloša Medenice, vodio je Nikola Raičević, koji je u bekstvu.

Kad je saznao da sudska odluka nije doneta u korist njegove firme, Petrović je nastavio sa aktivnostima kako bi se naplatio u skladu sa dogovorom da mu Medenica vrati duplo više nego što mu je Petrović. Apelacioni sud navodi da je neophodno saslušati bivše i sadašnje sudije Vrhovnog suda, kojima je Medenica duže vreme bila predsednica, a oko njenog interesovanja za sporne slučajeve.

Protiv Medenice odnosno Vrhovnog suda krivičnu prijavu podnela je I podgorička kompanija "Temple’s glory",  sumnjajući da su izgubili spor protiv slovenačke firme "Petrol" zahvaljujući uticaju nekoga iz tadašnje Vlade Duška Markovića na Vrhovni sud.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike