Posle mame pao i sin: Uhapšen Miloš Medenica

25.05.2022

09:01

1

Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge

Posle mame pao i sin: Uhapšen Miloš Medenica
otisci lisice happrofimedia-0637649732 - Copyright Profimedia

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je nakon što je avionom iz Beograda u 10.35 sati sletio na aerodrom u Golubovcima, saznaje Televizija Vijesti.

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Po podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti.

Specijalno tužilaštvo je u sklopu istrage koja se vodi protiv bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i njenog sina prikupilo dovoljno dokaza koji upućuju na zaključak da je Miloš Medenica, osim kriminalnog udruživanja i šverca narkotika, izvršio i niz drugih krivičnih dela i da su u porodičnoj kući u Kolašinu u dužem periodu nelegalno držali velike količine oružja, piše portal podgoričkog Dana.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, portal piše da je osim za stvaranje kriminalne organizacije, međunarodni šverc nakotika i krijumčarenje u produženom trajanju, SDT u odnosu na Miloša Medenicu pribavilo dokaze i osumnjičilo ga i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nanošenje teških telesnih povreda putem podstrekavanja i produženo krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

U naredbi za sprovođenje istrage navodno piše da je Miloš Medenica u porodičnoj kući u Kolašinu od decembra 2019. godine, 2020. i 2021. godine neovlašćeno držao velike količine oružja A i B kategorije. U toj kući je pronađeno pet pušaka nepoznate marke i kalibra, piše portal.

Dalje se navodi da je Miloš Medenica 7. januara 2021, svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, znajući da je njegovo delo zabranjeno, suprotno Zakonu o oružju, neovlašćeno držao i oružje A kategorije čije je držanje građanima zabranjeno. U pitanju je automatsko oružje "zastava M84 škorpion" kalibra 7,65 mm.

Majka mu čuvala leđa

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Na visokim funkcijama dve decenije

Foto: Printskrin/Jutjub
 

Vesna Medenica je na visokim pravosudnim funkcijama bila skoro dve decenije. Na čelo Vrhovnog suda stigla je sa pozicije vrhovne državne tužiteljke, koju je obavljala od 30. jula 2003. do decembra 2007. godine. U istom periodu bila je i predsednica Tužilačkog saveta Crne Gore. Bila je u dva mandata zamenica Višeg državnog tužioca u Podgorici, kao i na čelu Sudskog saveta – od aprila 2008. do jula 2014. godine.

Na čelo sudstva stigla je glasovima vladajuće koalicije

Osumnjičena je da je bila upoznata sa prljavim poslovima, tačnije švercom droge, u koju je bio umešan njen sin Miloš Medenica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris&Pipa (@parispipa)

 

Objavljeni su i transkripti razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke, u kojima se navodi da ona sve zna i da će ih zaštiti ako zatreba.

Istražitelji sumnjaju da je Vesna Medenica ”čašćena” sa tri stana, zbog uticaja na odluke u pojedinim sudskim predmetima, pišu "Vijesti."

Listu je iz više nezvaničnih izvora potvrđeno da su na Crnogorskom primorju nekretnine koje je na taj način navodno dobila dugogodišnja predsednica Vrhovnog suda.

Posle hapšenja pokušala da se ubije

Nakon privođenja Vesna Medenica je pokušala da se ubije u Kliničkom centru Crne Gore, rezanjem vrata staklom, ali su je u tome sprečili policijski službenici.

Nakon toga usledila je serija depresivnih epizoda zbog kojih je pravni proces odlagan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike