Abazović će o tome razgovarati sa Vučićem? Crnogorci zabrinuti zbog eventualne nestašice hrane, Srbiju zovu u pomoć!

13.06.2022

15:10

0

U Vladi razmatraju i mogućnost ponovnog formiranja robnih rezervi

Abazović će o tome razgovarati sa Vučićem? Crnogorci zabrinuti zbog eventualne nestašice hrane, Srbiju zovu u pomoć!
Aleksandar Vučić Dritan Abazović Instagram buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Crna Gora je uvozno zavisna kada je reč o poljoprivrednim proizvodima i tražiće od vlade Srbije da se u narednih šest meseci obezbedi nabavka osnovnih namirnica kako bi se izbegle eventualne nestašice na tržištu, rekao je danas potpredsednik crnogorske vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

- Uvozimo robu iz Srbije u vrednosti od skoro pola milijarde evra i znam da u toj susednoj zemlji postoji volja da se Crnoj Gori rezervišu osnovni prehrambeni proizvodi za naredni period od šest meseci - rekao je Joković za Radio Crne Gore, prenosi RTCG.

Prema njegovim rečima, to će biti i jedna od tema razgovora premijera vlade Crne Gore Dritana Abazovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom predstojećeg susreta.

U Vladi razmatraju i mogućnost ponovnog formiranja robnih rezervi, kaže Joković.

- Trebalo bi formirati državne robne rezerve uz prethodno urađenu stručnu analizu s ciljem da naša država obezbedi rezerve osnovnih namirnica za barem tri meseca - kaže Joković.

Kriza na tržištu poljoprivrednih proizvoda i energenata može potrajati i domaći poljoprivrednici moraju više da proizvode uz veću podršku države.

- Naredne godine treba izdvojiti što više novca za poljoprivredu kako bi značajno povećali subvencije i omogućili da poljoprivrednici proizvedu još vise hrane. Analize i bilansi pokazuju da dovoljno imamo samo domaće lubenice i u jednom momentu mladog krompira - rekao je Joković.

Turistička sezona kreće i po svim najavama biće uspešna, kaže potpredsednik Joković i ukazuje da je i to šansa za plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike