Žestok skandal trese Split: Isplivali prepiska i eksplicitni snimci političara! Objavljujemo sve poruke (FOTO)

13.06.2022

11:56

0

Idemo sada na nove izbore. Vodimo prema svim anketama. Sve što treba da znaš je da smo bili i opet ćemo biti na vlasti. I vlast će biti duboko u tebi, napisao je političar u prepisci

Žestok skandal trese Split: Isplivali prepiska i eksplicitni snimci političara! Objavljujemo sve poruke (FOTO)
luka barićić (6) - Copyright Instagram_luka_baricic

Hrvatski "Večernji list" došao je u posed veoma mučne prepiske s eksplicitnim seksualnim audio i video zapisima između Bojana Ivoševića, bivšeg splitskog zamenika gradonačelnika i bivšeg gradskog većnika Luke Baričića - s dve devojke iz Srbije, tačnije jedna od njih je iz Bosne i Hercegovine, ali živi trenutno u Srbiji. Ono što je još intrigantnije u celom slučaju je to što se jedna od njih predstavila kao maloletna.

I jedan i drugi nalaze se na listi Ivice Puljka za predstojeće izbore u Splitu koji se održavaju 26. juna.

Ivošević je demantovao medijske navode, a bivši gradonačelnik tog grada Ivica Puljak najavio je prijavu policiji zbog prevare na internetu.

Kako se navodi u prepisci koju poseduje "Večernji list"  razgovor se odvijao sredinom prošlog meseca, a iz njega nedvosmisleno proizlazi kako je član Predsedništva stranke Centar, Luka Baričić, dogovorao polni odnos s devojkom nudeći joj zauzvrat pomoć pri zaposlenju u Splitu.

Takođe, Baričić je njenu navodno maloletnu sestru putem aplikacije WhatsApp spojio s Bojanom Ivoševićem koji joj je kazao da njenih 17 godina "nije problem".

Kako je tekla prepiska

Instagram_luka_baricic
 

 

Priča je složena, pa krenimo redom.

Luka Baričić upoznao je devojku Aleksandru na društvenoj mreži Tinder početkom maja. Ubrzo je komunikaciju s njom preselio na Instagram, a zatim na WhatsApp.

U prepisci koja obiluje Baričićevim seksualnim fantazijama i pričama o fetišima ona ostavlja utisak blage zainteresovanosti , ali uprkos tome on joj bez pitanja i njene dozvole šalje video masturbacije i nekoliko fotografija svog polnog organa. 

Baričić je poziva kod sebe kući i ostavlja svoju adresu, što sugeriše da je devojka uskoro trebalo da ide su Split.

Zatim ga ona pita:

"Ti si gradonačelnik, ministar? Ha ha"

Baričić joj odgovara: "Haha, ne. Ja sam gradski većnik. Idemo sada na nove izbore. Vodimo prema svim anketama. Sve što trebaš znati je da smo bili i opet ćemo biti na vlasti. I vlast će biti duboko u tebi..."

Aleksandra zatim uz ikonu smajlića koji namiguje kaže: "Morat ćeš i neki posao da mi rešiš ako misliš da ostanem u Splitu".

Baričić joj odgovara: "A to... To ćemo videti. Zavisi i od tebe.

Aleksandra potom Baričiću šalje poruku kako je trenutno sa sa sestrom, a on joj odgovora: "Nju ćemo rešiti za gradonačelnika".

Zatim se u priči počinje spominjati i ime Bojana Ivoševića. Baričić sugovornici tvrdi kako su konkurenciju pomeli na izborima te joj predlaže da na Guglu istraži Ivoševića i uveri se o kakvom se čvrstom političaru radi.

Ipak sagovornica ga upozorava da joj je sestra maloletna i ima 17 godina, Baričić joj šalje broj mobitela Bojana Ivoševića i tvrdi: "Samo reci seki da mu kaže da ima 18 godina".

Aleksandra ga pita: "Zašto?"

Baričić odgovara: "Jer imamo izbore za mesec dana".

Aleksandra odgovara: "Što si ti njemu već rekao koliko seka ima godina?"

Baričić odgovara: "Nisam, samo sam mu sliku pokazao i rekao da bude spreman. Nije se bunio".

Aleksandra zatim pita Baričića: "Misliš da neće želeti ako kaže da ima 17 godina"?

On joj odgovara: "Ma hoće! Ako ti misliš da treba drugačije, meni OK. Njih dvoje kad se puknu, to će bit vatromet!"

Nakon te poruke, Aleksandra i Baričić su razmenili telefonske brojeve te mu je ona dala broj svoje sestre. Iz prepiske se vidi da je reč o srpskom broju.

Zatim Baričić Aleksandri šalje screenshot svog razgovora s Ivoševićem na WhatsAppu kako bi je uverio u ozbiljnost njihovih namjera.

U tom screenshotu Baričić pita Ivoševića: "Jesi se javio maloj?".

Ivošević mu odgovara: "Rekao si da će se ona javit. Kakav je to gazda koji se prvi javlja?"

Aleksandra zatim sugeriše Baričiću da se Ivošević prvi javi njenoj sestri, a Baričić joj odgovora:

-Ma budala glumata, a može biti da mu je problem i zbog politike. Imamo neka sranja tu u Splitu. Kad sam s njim pričao o ovome bio je itekako zainteresovan. Molim te reci sestri da je on sada kandidat na izborima, ali da je svakako želi.

Aleksandra pita Baričića o kakvim se problemima radi, a on joj odgovara: "Ne brini za druga, on politički ionako zavisi od mene".

Pixabay
 

 

Ona mu odgovara da joj ništa nije jasno, a zatim Baričić šalje glasovnu poruku u kojoj govori sledeće: "Znači on ti je bio dogradonačelnik Splita pre mesec dana. Više nije jer je podneo ostavku. Sad je opet kandidat na toj poziciji, ali ja sam u Predsedništvu stranke i on zavisi od mene jer ja odlučujem o kandidatima".

Aleksandra mu zatim govori kako joj se čini da je Bojan pasivan i da ne veruje da bi se s tako ozbiljne pozicije upuštao u ovo sve, a Baričić joj odgovara: "Rekao sam ti već. On je suzdržan radi politike. To neka ne brine svoju sestru, ali iskreno ni ja ne bi smeo ovo raditi".

Aleksandra mu zatim govori da joj nije jasno zašto se Bojan ne javlja, a on je uverava da je zainteresiran za nju i njenu sestru, maloletnu Milicu.

Baričić opet šalje glasovnu poruku u kojoj tvrdi: "Veruj mi. On nju želi. To mi je rekao, ali želi da  izbegne bilo kakvo dopisivanje radi političke sigurnosti. Nek se Milica ne brine jer on nju želi. Ne možda koliko ja tebe želim, ali on nju želi...".

Baričić joj zatim kaže da tu glasovnu poruku prenese sestri. Aleksandra ga pita "što da joj poručim?"

-Da će je Bojan razvaliti. Nemate se što brinuti. Obećavam ti to", odgovara Baričić.

Aleksandra zatim opet sugeriše da Bojan nije pokazao da je zainteresovan i da ne zna je li joj se isplati potezati iz Srbije do Splita, a nije sigurna da će im oni osigurati smeštaj i dobar provod.

Baričić joj na to odgovara: "Bojan će se dokazati kad bude trebalo. Ja želim da ti dođeš. Ajde slušaj me sada... Je li želiš da ti Bojan iz**be seku? On mi je jasno rekao na WhatsAppu da će to napraviti".

Aleksandra mu odgovara: "Ne znam... Nesigurna je. Tek joj je 17 godina".

Baričić zatim govori: "Čuo sam se s njim. Garantujem ti za njega. Nakon svega  ovoga, je li ti meni veruješ?"

Aleksandra odgovara: "Ne znam više šta da mislim"

Baričić zatim odgovara: "Što se tiče Bojana on je jasan. On želi tvoju sestru. Tu rasprava završava".

Baričić zatim kao dokaz svoje teze šalje screenshot svoje prepiske s Ivoševićem u kojoj bivši dogradonačelnik tvrdi: "Ja sam joj rekao da dođe".

"Neke stvari moraš čitati između redova. On je na funkciji. Neće direktno pisati ono što ne sme. Ako kaže da će je izvesti na sladoled to znači nešto drugo", nadovezao se Baričić.

Iz daljnje dokumentacije koju "Večernji list" poseduje proizlazi da se Aleksandrinoj maloletnoj sestri javio i Baričić na WhatsApp.

Baričić se javlja Milici i pita je gde je zapelo s dolaskom u Split. Ona mu odgovara "smeta li vama što sam maloletna?"

Baričić joj odgovara: "Ne, ne smeta. Nije to problem. Meni Bojan takve probleme nije spominjao. Stvarno nemaš zašto da se  brineš. Bojan će te razvaliti, a mogao bih i ja ali molim te neka ovo ostane između nas..."

Na tu poruku Milica nije odgovorila, a bio je to 25. maja. Baričić joj se na WhatsApp javlja sutradan s pitanjem "što ti želiš da Bojan kaže?"

Ona mu odgovara: "Neću ja sa 17 godina govoriti liku od 30+ što da govori...".

Baričić se nadovezuje: "Slušaj me dobro sad. On ti stvarno ne može direktno napisati. Oprezan je s dobrim razlogom. Zaista ti je rekao da dođeš i da će te voditi na sladoled. To moraš shvatiti kao inkognito poruku".

Večernji list takođe poseduje i prepiske Bojana Ivoševića s navodnom maloletnom devojkom na WhatsAppu.

Instagram_luka_baricic
 

 

-Kažu mi da praviš neke probleme oko dolaska u Split. Dođi da te vodim na sladoled. Nemoj se žaliti kada dođeš da sam ja nešto krivo shvatio. Treba testirati granice. Da vidimo dokle ide fleksibilnost -  napisao je Ivošević.

Milica mu odgovara "baš si zločko".

Ivošević se nadovezuje: "Neka se sestra druži s Lukom, a ja ću tebi praviti društvo da ti ne bude dosadno. Ne vidim kako bi ti sa mnom moglo biti dosadno. Mislim da nema čoveka koji bi ostao ravnodušan kad te gleda tako lepu. Nema druge nego da se dokažem uživo. Neke stvari nisu za tastaturu. Budio bih te više puta u noći".

Zatim su se raspričali o poreklu. Sagovornica je rekla Ivoševiću da živi u Srbiji, ali je poreklom iz Bosne na što je  on odgovorio da je on poreklom iz Sombora u Vojvodini, ali da nikad nije bio u Beogradu, a to mu je velika želja.

Bojan joj je zatim kazao da je poslednje vreme u žurbi zbog izbora i ostavke koju je dao. Ona mu je uzvratila da se ne razume u politiku, na što joj je on uzvratio "to je dobro, ionako ovde nema ničeg pametnog".

Instagram_luka_baricic
 

 

Nakon priče o Splitu, piciginu i politici, Ivošević je upitao za godine.

"Mislim da sam sasvim u redu za nepunih 18", odgovorila je Milica.

-Zaj*baješ", upitao je Ivošević?

-Mislila sam da ti je Luka sve rekao...- odgovara Milica.

Instagram_luka_baricic
 

 

Ipak, to Ivoševića nije pokolebalo da nastavi komunikaciju.

-Naj*ba je kad ga vidim, ali svejedno moraš doći. Mislim da možda nema problema. Dovoljno si stara.

Milica ga je upitala, ima li stvarno ijedan problem u njenim godinama.

Bojan odgovara: "Rekao sam da dođeš". Nakon te poruke njihova komunikacija završava.

Luka Baričić - uradio sam šta sam uradio

Instagram_luka_baricic
 

 

 

Luka Baričić je izjavio za ovaj list da nema šta da laže.

-Uradio sam šta sam uradio. Sramim se zbog svega i za ovo nema opravdanja. Moram naglasiti da u fizičkom smislu nije bilo nikakvog kontakta, ali svestan sam da se ovakvim ponašanjem šalje loša poruka", kazao je Baričić .

Dodao je kako je razmišljao "donjom", a ne "gornjom" glavom i da je trebao biti više oprezan s obzirom na funkciju koju obavlja i na činjenicu da se izbori u Splitu održavaju za 14 dana.

-Ipak, ja ću podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca, Sumnjam da je iza ovih profila stajao jedan od naših političkih konkurenata. Ovo je čista navlakuša na koju smo Bojan i ja naivno pali. S druge strane, ponosan sam što nekima smeta naš politički rad pa nas ovako pokušavaju diskreditirati - kazao je  Baričić.

No to što je rekao ipak je posao policije koja će razjasniti što se ovde zaista dogodilo. Splitska policija je već obaveštena o svemu.

Takođe, ako se utvrdi da fizičkog kontakta nije bilo i da su profili, kao što Baričić tvrdi, bili lažni onda se postavlja pitanje o moralnoj odgovornosti i činjenici da su dva političara usred kampanje nedvosmisleno hteli da ostvare polni odnos s maloletnicom pritom šaljući svoje eksplicitne fotografije.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike