Ulovio sam malu ajkulu, a onda je izronila još veća, bilo je kao u filmu: Emil nikada neće zaboraviti taj dan (FOTO)

10.06.2022

15:59

0

Autor: 24sedam

Konobar u rabačkom hotelu Sanfior Emil Sotler, koji se ribolovom bavi od svoje 13 godine, ulovio je kod rta Crna Punta pored Koromačna azju ili kostelja, malog morskog psa

Ulovio sam malu ajkulu, a onda je izronila još veća, bilo je kao u filmu: Emil nikada neće zaboraviti taj dan (FOTO)
283803148_1074914770096295_5204940206379220232_n - Copyright Foto:Printskrin/Fejsbuk/Emil Sotler

Konobar u rabačkom hotelu Sanfior Emil Sotler, koji se ribolovom bavi od svoje 13 godine, ulovio je kod rta Crna Punta pored Koromačna azju ili kostelja, malog morskog psa teškog oko sedam kilograma.

Ali u istom ribolovu dogodilo se nešto mnogo strašnije – susret s mnogo većim morskim psom modruljem, ispričao je Sotler.

- Išao sam da lovim parangalom. Ulovio sam najpre jednu ražu, a zatim kokota. Odjednom sam osetio jak trzaj, nikad takav. Pitao sam se što je to, možda tuna, ali tuna neće ići na parangal. Kad sam digao i video što sam ulovio malo sam se uplašio. Bio je to morski pas. Međutim, odjednom je iz mora izronio još jedan, veliki morski pas od oko 2,5 metra. Digao se gore na barku, vidio sam mu ralje. Bilo je kao u filmu -  kazao je Sotler.

Foto:Printskrin/Fejsbuk/Emil Sotler
 

 

Naveo je da je barka duga četiri metra i 99 centimetra i da ju je morski pas dobro zaljuljao.

- Udario je repom i pomakao motor kao od šale, kao da je kutija šibica. Srećom je motor bio dobro vezan pa nije pao u more. Srce mi je sišlo u pete, pitao sam se šta bi bilo da sam ja pao u more. Srećom, imam nekakvog iskustva i barka je dovoljno visoka. Ajkula je napravila dva kruga oko moje barke i onda nestala u dubini - rekao je ribar.

Ribolovac je dodao da je sreća da mu se na parangal nije zakačila ajkula, jer ko zna što bi se dogodilo u barci.

- Poznajući ribu moram reći da nema kvalitetnije od morskog psa. Bolja je od brancina, raže i zubatca - rekao je Sotler, govoreći o mesu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike