Hrvatska javnost u iščekivanju: Još sat vremena do presude ocu koji je ubio decu - preti mu 50 godina zatvora!

07.06.2022

11:26

0

Veštačenjem u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je Kopid bio uračunljiv u trenutku zločina.

Hrvatska javnost u iščekivanju: Još sat vremena do presude ocu koji je ubio decu - preti mu 50 godina zatvora!
harald-kopitz-006-830x0 - Copyright Fejsbuk/Harald Kopitz

 

Harald Kopic (57) priznao je danas krivicu za ubistvo svoje troje dece, a izricanje presude najavljeno je za 14 sati. Kopicu je na zagrebačkom Županijskom sudu danas počelo suđenje iza zatvorenih vrata zbog optužbe da je u septembru prošle godine u stanju ubio svoje troje dece.

Odluku da suđenje Kopicu ne bude javno sudija Iva Gradiški Lovreček donela je uz suglasnost optuženog, njegove obrane i tužioca radi zaštite dostojanstva pokojne dece i njihove majke.

Kopic je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena pre nego što se izjasnio o krivici.

Preti mu maksimalna kazna

Optužen je za tri kaznena dela teškog ubistva, za što mu preti i do 50 godina zatvora. Izricanje presude ranije je bilo najavljeno za petak.

Tužiteljstvo Kopitca tereti da je 24. septembra 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gde je boravio sa svoje troje dece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unapred isplaniranom namerom da ih ubije iskoristio poverenje dece, prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena dela.

Mediji su pisali da je Kopic živeo i radio u Zagrebu, gde je imao svoju kompaniju, te da je radio za više velikih kompanija kao finansijski konzultant i pregovarač. Majka ubijena dece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a deca su bila s ocem tokom vikenda.

Veštačenjem u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je Kopid bio uračunljiv u trenutku zločina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike