Od aviona ni traga: I dalje traje potraga u Hrvatskoj za cesnom koja je nestala sa radara

30.05.2022

05:50

0

Prema podacima policije, pilot nestalog sportskog aviona "Cesna" državljanin je Švajcarske, dok su dvoje putnika nemački državljani, a jedna osoba hrvatski državljanin

Od aviona ni traga: I dalje traje potraga u Hrvatskoj za cesnom koja je nestala sa radara
cesna - Copyright Pixabay

U Hrvatskoj i dalje traje potraga za avionom cesna 182, koji je nestao sa radara juče u 11.25 sati na širem području Slunja.


Avion je leteo iz pravca Splita prema Nemačkoj, a u njemu su bile četiri osobe. Radi se o malom Avionu koji je bio nekoliko dana u Splitu, od 26. maja do juče, i reč je o povratnom letu u Nemačku.

Prema podacima policije, pilot nestalog sportskog aviona "Cesna" državljanin je Švajcarske, dok su dvoje putnika nemački državljani, a jedna osoba hrvatski državljanin.


Boran Pivčić, administrator FB grupe "9Aero - Croatian Aircraft Spotters", napisao je sledeću objavu, pre nego što je potvrđeno da je avion pao:

- Nažalost, sad malo tužnije vesti. Šire se indikacije - i zasad SAMO indikacije - da je u okolini Slunja pala Cesna. Gledajući FR24, nameće se Reims/Cessna FR1 82 D-EGLF. Podaci s platforme su isprekidani i zasad još uvek upitne pouzdanosti, ali oni koji su dostupni pokazuju da je avion leteo severno na oko 7,000 ft,  pa je kod Slunja napravio zaokret od 360 stepeni koji je završio zabeleženom vertikalnom brzinom od -6,300 stopa u minuti. Podaci se gube na oko 4.500 stopa nadmorske visine. Napominjem, podaci su isprekidani, te su brojevi zapravo printskrin stanja koji ne mora biti indikativan za stvarnu situaciju.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Boran Pivčić
 

 


U potrazi učestvuje velik broj pripadnika Hravtske gorske službe spasavanja, policije i civilne zaštite, navodi portal Index.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike