Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Amfilohija

30.10.2020

08:14 >> 09:16

0

Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Amfilohija
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

“Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija. Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju”, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Vučić je prethodno u izjavi novinarima rekao: “Voleo bih da je vest netačna. Video sam da se u 8.20 upokojio. Sve se dalje nadam da ta vest nije tačna. Ako je tačna, izražavam saučešće patrijarhu i srpskom narodu.”

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u petak ujutru, nakon što je prethodne večeri priključen na respirator usled borbe s kovidom.

Iako je Mitropolija crnogorsko-primorska u četvrtak javila da je stanje mitropolita stabilno, ono se u toku noći pogoršalo, a ujutru je došlo do najgoreg ishoda.

Mitropolit Amfilohije se od 6. oktobra nalazio u Podgorici na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

Večan spomen i Carstvo Nebesko: Podsećanje na mitropolita Amfilohija 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike