Dritan Abazović u ponedeljak ide na saslušanje!

08.05.2022

19:55

0

Slučaj je u vezi sa navodima Europola da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana

Dritan Abazović u ponedeljak ide na saslušanje!
24sedam/AP Photo/Risto Božović

Pred parlamentarnim Odborom za bezbednost i odbranu sutra će biti saslušani šefovi bezbednosnih službi među kojima i premijer Dritan Abazović, koji je u bivšoj vladi kao potpredsednik bio zadužen za ovaj sektor i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u vezi sa navodima Europola da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Predviđeno je i saslušanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, šefa Specijalnog policijskog odeljenja Predraga Šukovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Save Kentere.

Predsednik Odbora, Milan Knežević, kazao je da se postavlja pitanje da li bi se došlo do informacija da one nisu u vidu transkripta objavljene na portalu Libertas.

- Potrebno je da se nešto pojavi u vidu transkirpta na nekom portalu ili mediju, a onda dođemo do toga da su nadležni imali neke informacije u vezi sa slučajevima o kojima ćemo govoriti - rekao je Knežević, preneo je portal podgoričkog Dana.

Europol je dokument sa transkriptima razgovora Lazovića i Milovića sa članovima kriminalnog kavačkog klana nadležnim crnogorskim službama dostavio u leto prošle godine.

BONUS VIDEO:

Tanjug

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti