Skandal u Hrvatskoj! Pijani sveštenik (43) pesnicom tukao časnu sestru

28.04.2022

19:03

0

Autor: 24sedam

Skandal u Hrvatskoj! Pijani sveštenik (43) pesnicom tukao časnu sestru
Ilustracija - Copyright Foto: Pixabay

Sveštenik iz Sukošana, Domagoj Kelava (43), u četvrtak je dobio deset dana zatvora, jer je u pripitom stanju fizički i verbalno napao časnu sestru (70). Policija ga je prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira.

Optužnim predlogom policija tereti sveštenika da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred župne kancelarije, u vidno alkoholisanom stanju najpre glasno vičući, verbalno napao časnu sestru D. A. psujući je rečima: “jeb** ti mater!”, da bi je potom udario pesnicom u lice, usled čega je ona pala na tlo. Nakon toga se udaljio u župnu kancelriju, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive povrede lica i ogrebotine na laktu leve ruke. Ovakvim ponašanjem okrivljeni je kod D. A. izazvao osećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osećaj uznemirenosti i nelagode - piše u saopštenju zadarskog Opštinskog suda.

Kelava je u popodnevnim satima doveden pred dežurnog sudiju Opštinskog suda u Zadru. Nakon ispitivanja okrivljenom je sudija odredio zadržavanje u trajanju od deset dana zbog opasnosti od ponavljanja dela pa je prebačen u zatvor u Zadru.

Profimedia
 

Oglasila se Zadarska nadbiskupija, iskazujući žalost “zbog događaja koji se ničim ne može opravdati”.

- Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civilizacijskim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina pa se izvinjava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povređeni - piše u saopštenju. Protiv sveštenika će biti sprovedene potrebne kanonske mere - saopšteno je iz Zadarske nadbiskupije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike