Odbijena žalba! Vesna Medenica ostaje u pritvoru

22.04.2022

10:10

0

Autor: J.S.J.

Bivša predsednica Vrhovnog suda se umnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj

Odbijena žalba! Vesna Medenica ostaje u pritvoru
vesna medenica gov.me2 - Copyright Printscreen/YouTube/Gov.me

Krivično veće Višeg suda u Podgorici odbilo je žalbu na određivanje pritvora bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, kazao je crnogorskim medijima advokat Zdravko Begović.

Vesna Medenica je uhapšena pre 4 dana na Aerodromu u Golubovcima. Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšena je nešto posle 22 sata, kada je krenula na let za Beograd. Navodno, imala je kupljenu kartu u jednom pravcu.

Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu", kazali su sagovornici "Vijesti" iz Uprave policij

SDT je sumnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Medenica je, inače pokušala da sebi oduzme život u toaletu Kliničkog centra u Podgorica.

Naime, preksinoć je u Kliničkom centru u pratnji zatvorske policajke otišla oko 23 časa u toalet i tada se zaključala,razbila ogledalo i pokušala sebi da prereže vrat. Radnik obezbeđenja Kliničkog centra je čuo lomljavu, slomio vrata i sprečio Medenicu u namerama, a koja je tom prilikom sebi nanela površinske ogrebotine.

Inače, ovo nije prvi put da se ime Vesne Medenice pominje u javnosti u negativnom kontekstu.

Nakon što joj se ime provlačilo kroz brojne afere, a nakon regovanje Evropske komisije nakon trećeg reizbora na funkciju, ona je u decembru 2020. godine podnela ostavku.

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: CDM/Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike