Vedrana Rudan napravila "žestok" osvrt na rat u Ukrajini: Zelenski je američki svirač k****, a Plenković je mrav koji je krenuo na slonicu

21.04.2022

18:55 >> 18:56

0

Autor: M. Vu.

“Brod luđaka” naziv je nove kolumne poznate hrvatske spisateljice, a bavi se ratom u Ukrajini, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom,...

Vedrana Rudan napravila "žestok" osvrt na rat u Ukrajini: Zelenski je američki svirač k****, a Plenković je mrav koji je krenuo na slonicu
VedranaRudan - Copyright Vedrana Rudan/Foto: Wikipedia

“Brod luđaka” naziv je nove kolumne poznate hrvatske spisateljice Vedrane Rudan, a bavi se ratom u Ukrajini, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, ali nije propustila priliku ni da "potkači" Andreja Plenkovića.

- Koliko je bilo koji narod odgovoran za ono što mu se dešava? Da se napravi anketa među nekoliko miliona ukrajinskih izbeglica je li im draža ova “sloboda” ili bi se, da mogu, vratili “na staro”, šta bi odgovorili? Nitko ih ništa nije pitao pre rata, neće ni sada. Robovi. Topovsko meso. Ljudska bića koja će za koji mesec zemlje koje su ih primile u krilo svoje tretirati kao otrovni otpad. Veliki se igraju s patuljcima. Kome to nije jasno? - pita se Rudan, a onda spominje i hrvatskog premijera.

- Plenkoviću nije jasno. On je, slušajući svoje gospodare, Rusima odredio oštre sankcije. Kad sam to pročitala pred oči mi je iskočio video mrava koji se tušira, uređuje i kreće u *eb na slonicu. “Danas ću je po*ebati tako da će joj oči iskočiti iz glave”. I popeo se mrav na slonicu i svršio je mrav. “Bože”, pomislio je, “bio sam siguran da slonice glasnije svršavaju. Ili je ku*va frigidna? - piše Vedrana Rudan i dodaje: “Ima mnogo je*ača koji su nasrnuli na Rusiju”.

TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK
 

Među njima su, piše, Kanada, Francuska, Britanija, Amerika, Nemačka…

Kanada

Na čelu Kanade je mužjak kome je, dok je jednom davao intervju, niz lice sklizila veštačka obrva. I on ratuje u Ukrajini. Možemo li verovati u ozbiljne namere mužjaka opterećenog brojanjem dlaka u obrvama?

Francuska

- Ne veruj muškarcu koji sanja da će sutra biti visok metar i devedeset. Ovih se dana fotkao razdrljene košulje i pokazao biračima dlakava prsa. Politički analitičari to tumače njegovom potrebom da privuče mlade birače. Gde žive njegovi modni mačci? Čak i u Hrvatskoj svaki normalan muškarac jednom mesečno odlazi na depilaciju i sa sebe skida dlake s nogu, leđa, prsa, guzice, oko ku*ca posebno jer im tako izgleda duži.

Ludovic Marin, Pool via AP
 

Britanija

Džonson? Nekad loš sportski novinar danas je onaj koji Zelenskom šalje ogromne količine opakog oružja da bi tako pomogao Ukrajini ulaženje u “demokratiju”. Džonson? To je lik koji svakih devet meseci sam sebe fotokopira sa ko zna kojom ženom po redu. To je lik koji je od jednog tamošnjeg lopova tražio da mu “adaptira” leglo na adresi gde je nekad stanovao Čerčil?

AP Photo/Frank Augstein
 

Amerika

I vi stalno slušate kako Bajden šalje Ukrajini još oružja, još oružja, još oružja…? Bajden. To je gospodin koji je na buduću englesku kraljicu Kamilu ostavio snažan utisak kad je za vreme razgovora s njom prdeo dugo i opušteno.

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik
 

 

Žena se jedva oporavila. Želeo je da je otruje. A govore da samo Putin truje? Bajden.  Zna li Bajden ko je Bajden? Videli smo ga kako drži govor pa se onda rukuje sa vazduhom, smeši se vazduhu, razgovara sa vazduhom, a onda muku muči kako naći izlaz sa mesta događanja. Svi američki predsednici bili su sluge mafije koja im je platila izbore, većina od njih je ipak znala ko im glavu nosi. Tramp, vrati se! Sve ti je oprošteno.

Nemačka

Nemačka, američka kolonija već stolećima, opet želi biti ono što je bila. Zato i ona šalje oružje, zato i ona izaziva rat do istrebljenja Ukrajinaca. Nemačka ima veliko iskustvo kad govorimo o istrebljenju, srećom, njeno vreme je isteklo. Sme samo slušati glas svoga gospodara i glumiti kako su joj izrasli novi očnjaci. Nisu. Hitler ovaj put ne stanuje u Nemačkoj.

Pixabay
 

Za Zelenskog, pak, tvrdi: “Još jedan patuljak u filmu užasa i strave. Američki svirač ku*cem i svirač ku*cu”.

Putin

Putin je majušan, ali ima atomsku bombu. Ako na ono što je ostalo od Ukrajine baci neki manji model, gospodari sveta se zbog toga neće uznemiriti. Igračima koji razaraju Ukrajinu ona nije bitna. Važna im je trgovina oružjem i izbeglicama.

Ramil Sitdikov/Sputnik Pool Photo via AP
 

Umorna od loših vesti, spisateljica svima preporučuje:

- Ne čitati portale, ne slušati vesti. Budimo uz nekoga koga volimo, ljubimo se i grlimo i čekajmo smak sveta. Bolje u ruci držati čvrstu guzicu ili dobar komad đoke nego mobilni telefon na kome vrišti najnovija lažna brejkingnjuz.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike