Crna Gora zabranila emitovanje sadržaja "Raša tudej" i "Sputnjik"!

20.04.2022

07:10

0

Ova odluka doneta je 8. aprila, a sada je stupila na snagu

Crna Gora zabranila emitovanje sadržaja "Raša tudej" i "Sputnjik"!
crna gora profimedia-0363769059 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

U Crnoj Gori stupila je na snagu zabrana emitovanja ruskih medijskih kuća "Raša tudej (RT)" i "Sputnjik". Ovu zabranu uvela je Agencija za elektronske medije

Savet te institucije doneo je takvu odluku na osnovu zaključka Vlade o uvođenju takozvanih međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta Evropske unije, sa sednice koja je održana 8. aprila, prenosi podgorička Pobjeda.

Zvanična odluka usledila je šest dana kasnije, odnosno 14. aprila, u Službenom listu, nakon čega u državne institucije i agencije trebalo da počnu s primenom sankcija prema Ruskoj Federaciji, kompanijama i pojedincima iz te države.

Kada je reč o televizijskom sadržaju, propisana je zabrana emitovanja ili omogućavanja, olakšavanja ili drugih doprinosa emitovanju bilo kojeg sadržaja "Raša tudej" kao i za "Sputnjik", piše Pobjeda.

- To uključuje prenos ili distribuciju putem bilo kojeg sredstva, kao što su kabl, satelit, IPTV, internetske usluge, platforme ili aplikacije za razmenu video sadržaja na internetu - nezavisno od toga jesu li nove ili prethodno instalirane - saopštili u iz Agencije za elektronske medije.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike