Zvaničnici iz Republike Srpske saglasni: Pretnje Dodiku shvatiti ozbiljno"

13.04.2022

19:42

0

Informacije koje poseduje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS o ugroženosti Dodika su izuzetno ozbiljne

Zvaničnici iz Republike Srpske saglasni: Pretnje Dodiku shvatiti ozbiljno"
Milorad Dodik - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Pretnje Miloradu Dodiku i njegovoj porodici moraju biti ozbiljno shvaćene, upozorili su danas zvaničnici iz Republike Srpske.

Sve informacije se trenutno proveravaju, kazao je premijer Radovan Višković, a predsedavajući Saveta ministara BiH, Zoran Tegeltija ističe da zabrinjavaju podaci prema kojima u pretnjama učestvuju i određene međunarodne bezbednosne agencije, prenela je RTRS.

Informacije MUP-a RS o ugroženosti srpskog člana Predsedništva veoma su ozbiljne, naveo je Tegeltija i dodao da će razgovarati sa predstavnicima međunarodnih bezbednosnih agencija, jer postoje indicije da su i neke od njih uključene u te pretnje.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da se proveravaju informacije koje je MUP Srpske dobio o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti Dodika.

Višković je rekao da su pretnje Dodiku shvaćene ozbiljno i da dolaze od strane stranih agencija, a ne iz BiH.

Informacije koje poseduje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS o ugroženosti Dodika su izuzetno ozbiljne, rekao je savetnik srpskog člana Predsedništva Radovan Kovačević.

- Ono što mi znamo već od ranije je da Dodik smeta mnogima zbog toga što insistira na tome da Republika Srpska vodi autentičnu politiku. Takođe smeta i zbog toga što ne pristaje da se uklopi u mozaik nekog stranog moćnika, istakao je Kovačević. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike