"Ko s njima sarađuje - nema Republike Srpske. I to je razlika između nas": Dodik odgovorio na pretnje po bezbednost, čuva ga MUP RS!

13.04.2022

17:01

0

Kaže da će se u skladu sa preporukama MUP-a prilagoditi potrebama pojačane bezbednosti

"Ko s njima sarađuje - nema Republike Srpske. I to je razlika između nas": Dodik odgovorio na pretnje po bezbednost, čuva ga MUP RS!
Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da se oseća bezbednim, ako ga čuva MUP Srpske i da će se, kako kaže, prilagoditi potrebama pojačane bezbednosti.

Sve informacije o ugroženoj bezbednosti njega i njegove porodice dobio je, kaže, od MUP-a.

- Poštujem izvore koje su oni predočili. Sa nekoliko strana je dostavljena identična informacija o mojoj mogućoj ugroženosti. U narednim danima pratiću na koji način se razvija ta aktivnost - rekao je Dodik za RTRS.

Kaže da će se u skladu sa preporukama MUP-a prilagoditi potrebama pojačane bezbjednosti.

- Često čujem da neko želi da me ugrozi. Razumem da je to zbog mojih stavova, a vezanih za odbranu Republike Srpske i rezultat atmosfere koja se napravila u BiH koju su generisali muslimani i njihovi politički predstavnici, a pre svega opozicija oličena u PDP-u i njihovim prvacima - rekao je Dodik.

On je ukazao da je to atmosfera u kojoj su oni strancima stalno sugerisali kako treba da se skloni Dodik, kako je ovo diktatura, režim, što, kako je rekao, ništa nije tačno.

- Ne može da bude ni diktatura, a ni režim ako ste u poziciji da nemate vojsku, da nemate obaveštajne službe, sudove, da nemate reprekusiju bilo koje vrste - rekao je Dodik.

Da je to režim, diktatura, Dodik je upitao odakle njima mogućnost da tako slobodno i neobavezno govore neistine širom sveta.

On je naveo da se iz njihovih izjava, gde god su bili, vidi da su ohrabrivali Nemce, Britance, Amerikance, obećavajući da će učiniti sve kada oni navodno dođu na vlast da normalizuju Republiku Srpsku koja će s njima sarađivati.

- To znači ko s njima sarađuje nema Republike Srpske. I to je razlika između nas - rekao je Dodik i dodao da je priprema urađena.

Nakon informacija o bezbednosnoj ugroženosti Dodika i njegove porodice u Republici Srpskoj je bezbednost podignuta na najviši nivo.

BONUS VIDEO:

Tanjug

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti