Dodik: Gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu, danas mu je istekao godišnji odmor!

12.04.2022

17:40

0

"Potez Kristijana Šmita kič i šund politike na koju su ga naterali"

Dodik: Gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu, danas mu je istekao godišnji odmor!
dodik šmit AP19281497330790 - Copyright 24sedam/AP Photo

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je imovina Republike Srpske imovina Republike Srpske i tu ne pomažu ni bonska niti bilo kakva ovlašćenja.

- Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije - rekao je Dodik upitan da prokomentariše tvrdnju nemačkog diplomate Kristijana Šmita da obustavlja Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Dodik je podsetio da je pitanje imovine rešeno 1995. godine u Dejtonu i "samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Kristijana Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već rešena".

On je ocenio da je potez Kristijana Šmita kič i šund politike na koju su ga naterali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali.

- Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor! - rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Podsećamo, visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit upotrebio je danas bonska ovlašćenja i poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

Šmit je ovu odluku saopštio danas na pres-konferenciji pred zgradom OHR-a, preneo je portal Klix.ba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike