DPS pokrenuo novu hajku: IN4S traži od Krivokapića, Abazovića i Srzentić da se jasno odrede prema „linču“

07.04.2022

09:43

0

Zakonomerno propadanje DPS-a i poraz njihovih diskriminatorskih politika upravo su proporcionalni višegodišnjoj „pažnji“ koju je toj organizovanoj kriminalnoj grupi, zaogrnutoj „plaštom“ političkog subjekta, poklonio IN4S

DPS pokrenuo novu hajku: IN4S traži od Krivokapića, Abazovića i Srzentić da se jasno odrede prema „linču“
Ilustracija - Copyright Profimedia

Razotkrivanje nepotizma i kriminalno-koruptivnog karaktera palog režima, vesti o brutalnoj policijskoj torturi nad građanima Crne Gore i „kidnapovanju“ pravosuđa, demontaža „Državnog udara“, „Koverte“, snimci „mnogoglagoljivog“ Milana Roćena, Dušice Vulić i njima sličnih „patriota“, nepristajanje na „zaboravljanje“ NATO bombardovanja, čuvanje „Kosovskog zaveta“, podsećanje na našu slavnu istoriju, izveštaji sa veličanstvenih litija koje su ujedinile narod u odbrani svetinja… i na kraju, što je izgleda neoprostivo, objektivno izveštavanje o situaciji u ratom zahvaćenoj Ukrajini, uz iskreno saosećanje zbog svih žrtava – doveli su do nove „hajke“ na IN4S koju je, i ovog puta, pokrenuo DPS Mila Đukanovića, navodi u saopštenju upućenog medijima IN4S.

Ta činjenica nas, svakako, nije iznenadila – zakonomerno propadanje DPS-a i poraz njihovih diskriminatorskih politika upravo su proporcionalni višegodišnjoj „pažnji“ koju je toj organizovanoj kriminalnoj grupi, zaogrnutoj „plaštom“ političkog subjekta, poklonio IN4S. Imaju pravo da se ljute.
Upravo je njihov portparol Andrija Nikolić, sredinom marta, pozvao nadležne da zabranom IN4S-a „ugase“ i jednu od poslednjih mogućnosti da građani Crne Gore saznaju šta se to dešava u Ukrajini. A, podsetimo – mi prenosimo informacije čiji su izvor ukrajinski, zapadnoevropski, turski, američki… mediji ali i, avaj, informacije iz ruskih izvora.

„Otrov“ koji „umirući“ DPS pokušava izliti na IN4S nas ne brine, baš kao ni reakcije njihove „posluge“ oličene u raznim „nezavisnim“ intelektualcima i „borcima“ za ljudska prava, „slepim“ na sva stradanja i frontove – osim ukrajinskog.

Ipak, ono što nas ljuti jeste informacija da strane ambasade koje „vedre i oblače“ po Crnoj Gori, uz asistenciju „grantopreža“ iz NVO-sektora poznatih po, blago rečeno, blagonaklonosti prema palom režimu, neskrivenoj srbofobiji, rusofobiji i bogoboračkim stavovima – pokušavaju izdejstvovati zabranu našeg domena na prostoru Crne Gore.

Zasad – bez uspeha.

Ipak, ne dovodeći u sumnju loše namere i upornost gorepomenutih, prinuđeni smo da se obratimo premijeru Zdravku Krivokapiću, vicepremijeru Dritanu Abazoviću, resornoj ministarki Tamari Srzentić, kao i svima koji drže do slobode govora, prava na informisanje i pravde, i zatražimo da stanu na put ovim i sličnim akcijama.

Očekujemo od Krivokapića, Abazovića i Srzentić da se jasno odrede prema „linču“ kojem je, u dužem vremenskom intervalu, izložen IN4S od stranog faktora, eksponenata palog režima i prozapadnih filijala.

Pritisak koji doživljava IN4S je, ako apstrahujemo fizičko nasilje i progon angažovanih na portalu, na znatno većem nivou nego za vreme diktatorskog režima. Nismo očekivali „lovorike“ od predstavnika nove vlasti, ali ni ovo sa čim se sad suočavamo.

Mi ćemo, nesumnjivo, naći izlaz iz ove, baš kao i iz prethodnih situacija, ali smo svakako dužni da istaknemo da je u XXI veku, za prostor koji sebe smatra državom, neprihvatljivo da strane ambasade preko svojih plaćenika diktiraju nivo “medijskih sloboda”.

Itekako svesni svojih zasluga za promenu sistema vrednosti na izborima 2020. godine, kao i svim narednim, najmanje što očekujemo od vlade koja je jedina materijalizacija naših napora, žrtve i rezultata, jeste da jasno izrazi svoj stav – pa neka on bude i na našu štetu.

U „moru“ otužnih pokušaja da se naškodi IN4S-u, ovom prilikom ćemo se podsetiti peticije, koja za cilj ima ukidanje našeg medija.

Činjenica da su se među potpisnicima našle i takve „vedete“ crnogorske društveno-političke scene poput Novaka Adžića, Stevana Džakovića, Nikole Čelebića, Dragana Bursaća, Obrena Medenice, Sretena Vujovića i drugih njima sličnih, dodatno nas snaži u uverenju da smo na pravom putu.

Nadamo se da će ova „plejada“ IN4S „fanova“ ohrabriti i nadležne da, čuvajući pravo na slobodu govora i informisanja, sačuvaju bar „mrvu“ vlastitog i državnog dostojanstva.

Građane Crne Gore od jednoumlja i jeftine propagande – čuvamo mi, poručuje IN4S u saopštenju prosleđenom medijima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: IN4S

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike