Čestitke Vučiću stižu sa svih strana: Posle Putina, Grenela, Kosačova oglasio se i Milan Knežević

04.04.2022

11:56

0

Knežević je Vučiću takođe srdačno čestitao na skoro dvotrećinskom poverenju građana Srbije, čime su oni, kako kaže, u najvišem stepenu pokazali da Vučiću iskreno veruju kao čoveku i državniku

Čestitke Vučiću stižu sa svih strana: Posle Putina, Grenela, Kosačova oglasio se i Milan Knežević
Milan Knežević - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević čestitao je još jednu pobedu na predsedničkim izborima Aleksandru Vučiću i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci.


Uz srdačne čestitke Vučiću, Srbiji i svim građanima na fer i demokratski sprovedenim predsedničkim, parlamentarnim i izborima u dvanaest lokalnih samouprava, Knežević poručuje da je Srbija time još jednom pred Evropom i međunarodnom zajednicom iskazala visok demokratski kapacitet i spremnost da građani Srbije na visoko civilizovan način potvrde svoju slobodno izraženu volju.

Knežević je Vučiću takođe srdačno čestitao na skoro dvotrećinskom poverenju građana Srbije, čime su oni, kako kaže, u najvišem stepenu pokazali da Vučiću iskreno veruju kao čoveku i državniku.

-Građani Srbije su snažno podržali Vašu prepoznatljivu, odmerenu politiku u evropskim i svetskim okvirima, uz nesvrstanu poziciju dobronamerne i vanblokovske Republike Srbije, okrenute miroljubivoj koegzistenciji i saradnji sa svim zemljama sveta, uz očuvanje vlastitog identiteta, teritorijalnog integriteta i državnog dostojanstva - naveo je Knežević i dodao:

-Dozvolite da Vam ovom prilikom čestitam i na dominantnom rejtingu partije koju predvodite, u uverenju da će SNS i nadalje predstavljati političku okosnicu afirmativnog puta Republike Srbije, uz otvorenost prema svim onim partijama, kojima su programska načela SNS-a bliska, globalni interesi Srbije u prvom, a pojedinačni, uskopartijski, u drugom planu.

Knežević je čestitao i na visokom pozicioniranju Vučićeve stranke na izborima za lokalne samouprave, uz realna očekivanja da će SNS sa programski srodnim strankama nastaviti da vodi Beograd i druge gradove Srbije.

-Većinska podrška građana Srbije u zemlji i rasejanju istovremeno je potvrda još jedne važne činjenice - da narod najviše veruje Vama i Vašoj odmerenoj politici upravo u ovim turbulentnim vremenima! A takođe i SNS-u, na čijem ste čelu, kao garantu mira i stabilnosti države, zbog čega ćete i u narednom periodu zasluženo voditi prosperitetnu Srbiju, uvaženu u domaćim i najširim međunarodnim okvirima na putu progresa za sve njene građane - poručio je Knežević.

Na osnovu 95,14 odsto biračkih mesta koje je obradila Republička izborna komisija (RIK), trenutno najviše glasova na parlamentarnim izborima - 42,95 odsto, ima koalicija okupljena oko SNS "Zajedno možemo sve", što je oko 120 poslaničkih mesta.


Na drugom mestu je koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 13,55 odsto, sto je 37 poslaničkih mesta, a na trećem lista "Ivica Dačić - Premijer" sa 11,53 odsto glasova, odnosno 32 poslanička mesta.

Koalicija "Nada za Srbiju" ima 5,39 odsto, u poslaničkim mestima je 15, Dveri-POKS 3,84 odsto, odnosno 10 poslaničkih mesta, Zavetnici 3,75 odsto - 10 mesta, Moramo ima 4,61 odsto - 12 poslaničkih mesta.

Trenutno najviše glasova na izborima za predsednika Republike ima kandidat Aleksandar Vučić, sa 58,76 odsto.

Sledi kandidat koalicije "Ujedinjena opozicija" Zdravko Ponoš sa 18,15 odsto, zatim kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović sa 5,96 odsto, kandidat i lider Dveri Boško Obradović sa 4,4 odsto, kandidatkinja i lider Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski sa 4,28 odsto glasova, objavljeno je na sajtu RIK-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike