Skandal u Crnoj Gori: Milov DPS se vraća u skupštinu i to "nikad jači"!

06.04.2022

21:55

0

Izdaja narodne volje građana sada je još veća

Skandal u Crnoj Gori: Milov DPS se vraća u skupštinu i to "nikad jači"!
profimedia milo djukanovic -0636802145 - Copyright Profimedia

Formiranjem manjinske vlade u Crnoj Gori izvesno je da se Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića vraća na vlast, izjavio je lider Demosa Miodrag Lekić i istakao da koncept manjinske vlade destabilizuje Crnu Goru, a tehnička bi mogla da je pomiri.

Lekić je u intervjuu za RTV Nikšić, koji će biti emitovan večeras, kazao da je koncept manjinske vlade koji se zagovara, a koji je u senci optužbi, uslovljavanja, destabilizuje Crnu Goru i odraz je neozbiljnosti političkih partija, dok bi tehnička Vlada mogla da pomiri Crnu Goru.

Da formiranje manjinske vlade znači povratak DPS-a na vlast, Lekić nema dilemu.

Printscreen / Youtube / RTCG - Zvanični kanal
 

- Tu nema dileme, apsolutno i dominantno se vraća. Priča da DPS neće biti u vladi, pa time neće biti ni u vlasti je potpuno neozbiljna i skandalozna. Funkcionisanje političkog sistema se zasniva na tome da vlada vodi politiku, predlaže zakone - a ko te zakone usvaja? Parlament. A ko je dominantan u toj varijanti u Skupštini - DPS - naveo je Lekić i dodao:

- Od njega sve zavisi. Ako se ostvari taj koncept, ta partija će imati veću vlast nego URA ili SNP, ili neka druga partija koja će biti u vladi. DPS će da odlučuje, pa im je možda i zgodnije što neće biti u vladi da se bore sa problemima - biće lišeni te odgovornosti ali će biti upravljači u parlamentu.

Lekić je rekao da Ura i SNP imaju pravo da odlučuju o svojoj sudbini i političkim potezima, ali nemaju pravo da obmanjuju javnost jer oni prave koaliciju sa DPS-om.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike