Robijaš dobio slobodan vikend, pa učestvovao u ubistvu načelnika iz Prijedora? Mijatović pao na poligrafu

27.03.2022

12:47

0

On služi zatvorsku kaznu za ubistvo Saše Ilića Španca

Robijaš dobio slobodan vikend, pa učestvovao u ubistvu načelnika iz Prijedora? Mijatović pao na poligrafu
Banjaluka Radenko Bašić profimedia-0033832958 - Copyright Printscreen/Facebook/Radenko Bašić

Aleksandar Mijatović uhapšen je sinoć zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Prema saznanjima Srpskainfo, Miljatović je tokom kriminalističke obrade “pao” prilikom ispitivanja na poligrafu.

Miljatović je 2008. godine osuđen na 16 i po godina zatvora zbog toga što je sa tadašnjom devojkom ubio Sašu Ilića Španca. Međutim, kaznu još nije odslužio, a nedavno je dobio odluku da može povremeno izlaziti na slobodu.

U toku policijske akcije koja je noćas izvedena na području Banjaluke uhapšeno je 20 osoba u vezi istrage oko ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, potvrđeno je u MUP Srpske.

Oni su privedeni s ciljem otkrivanja, rasvetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog dela.

– Aktivnosti su realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka – istakla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Prema pisanju pojedinih medija, ubica je nosio crnu jaknu i kapuljaču, neke kamere su uspele da ga snime, a postoji i nekoliko očevidaca koji su potvrdili njegov izgled.

Policija je zatim utvrdila da fotorobot osobe za kojom se traga zbog ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića odgovara Adelu Kabašu i radi na dokazivanju njegove umešanosti u ubistvo.

Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP RS)
 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike