Duša je bio ljudska, radio je olovkom, a ne palicom": Poznanici ubijenog načelnika u Prijedoru ne mogu da dođu sebi od šoka!

21.03.2022

11:41

0

Napadač je imao kapuljaču na glavi, što otežava potragu, a sve se odvilo u blizini Osnovne škole "Dositej Obradović"

Duša je bio ljudska, radio je olovkom, a ne palicom": Poznanici ubijenog načelnika u Prijedoru ne mogu da dođu sebi od šoka!
policija Radenko Bašić - Copyright Printscreen/Facebook/Mup RS Profimedia

Policajac Radenko Bašić je ubijen u Prijedoru, na severozapadu Bosne i Hercegovine pucnjem iz vatrenog oružja u jutarnjim satima.

- Policijskoj upravi Prijedor danas, 21.03.2022. godine u 06.53 časova prijavljeno je da je u naselju Pećani u Prijedoru nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja na lice inicijala R.B., policijskog službenika Policijske uprave Prijedor, koji je tom prilikom smrtno stradao - navodi se u saopštenju.

Ubica je, pretpostavlja se, koristio pištolj sa prigušivačem, prema prvim informacijama sa mesta uviđaja.

 

Bašić je ubijen s leđa, a kako se nisu čuli pucnji, gore naveden zaključak je bio među prvima.

Napadač je imao kapuljaču na glavi, što otežava potragu, a sve se odvilo u blizini Osnovne škole "Dositej Obradović".

- Išao sam jutros po burek, vidim policiju, mislio sam da je opljačkana banka, ali sam video da je ubijen Bašić. Kunem se zdravljem, duša je bio ljudska. Svi smo bez teksta, zašto baš njega. Radio je svoj posao olovkom, ne palicom. Živeo je skromno u zdravom porodičnom okruženju. Ne verujemo da je Radenko ubijen dok ne vidimo umrlicu, toliko je bio miran i stalno okružen decom. Skromno se ponašao... - neutešno govori jedan od meštanina.

Policija je, prema nezvaničnim informacijama, nakon ubistva načelnika Bašića, privela više osoba na informativni razgovor, a proveravaju alibije i motive zbog kojih bi neko pucao na njega. 

Za 13 časova predviđeno je obraćanje medijima predstavnika prijedorske policije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike