Skandal u komšiluku: Hrvat silovao maloletnicu (16), pušten da se brani sa slobode!

22.03.2022

22:12

0

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu uložilo je žalbu na rešenje istražnog sudije - navodi se u saopštenju

Skandal u komšiluku: Hrvat silovao maloletnicu (16), pušten da se brani sa slobode!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac (38) je silovao maloletnicu (16) u Gospiću, posle čega je saslušan u Županijskom državnom tužilaštvu u Karlovcu, a istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu odbio je predlog u vezi s istražnim zatvorom!

Saopštenje Županijskog suda u Karlovcu prenosimo u celosti. 

- Dana 20. marta 2022. godine, po prijemu krivične prijave Policijske stanice Gospić, Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu izvršilo je dokazni rad uhapšenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo protiv polne slobode iz čl. 154. stav 1. 2. U vezi sa članom 153. stav 1. KZ/11, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnji izvršio teško krivično delo protiv polne slobode na području g. Gospić. Nakon saslušanja osumnjičenog, podneo je istražnom sudiji Županijskog suda u Karlovcu predlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka uticajem na svedoke i opasnosti od recidiva (član 123. stav 1. tač. 2. i 3.). ZKP / 08). 

Sudija istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je takav predlog i osumnjičenom izrekao mere opreza, zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja ili održavanja direktne ili posredne veze sa određenim osobama. 

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu uložilo je žalbu na rešenje istražnog sudije - navodi se u saopštenju. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike