Palo sedam tona kokaina: Oglasila se ekvadorska policija i kontaktirala Crnu Goru!

25.01.2022

17:54

0

Ono što se posebno ističe, jeste da se među pakovanjima nalaze i ona sa natpisom S.R.B. i R.S.B.

Palo sedam tona kokaina: Oglasila se ekvadorska policija i kontaktirala Crnu Goru!
ilustracija - Copyright Profimedia

Nakon zaplene oko 500 kilograma kokaina, koju je realizovala crnogorska policija, nadležne službe Ekvadora kontaktirale su službe Crne Gore.

To je urađeno u nastavku aktivnosti međunarodne borbe protiv trgovine droge, a policija CG je dala značajan doprinos.

Prema podacima ekvadorske policije, prvo je otkrivena veća količina kokaina na jednoj plantaži banana. Navodno se radi o jednoj toni droge.

Nakon toga, tamošnja policija je nastavila istragu i pokušala da dođe do još rezultata. 

Tada je otkriveno još šest tona kokaina, nakon što je tamošnja policija izvršila pretresom jedne kuće osumnjičene osobe. 

Ono što se posebno ističe, jeste da se među pakovanjima nalaze ona sa natpisom S.R.B. i R.S.B Ta su pakovanja, kako je utvrdila tamošnja policija bila prazna, a policija sumnja da su bila pripremljena za dalji transport droge

Ti natpisi su upravo oni u kojima je bila upakovana droga, kokain, koji je zaplenjen u Podgorici.

- Treba napomenuti da bi zaplenjena droga imala vrednost od oko 16 miliona američkih dolara na domaćem tržištu i 200 miliona američkih dolara u Evropi, čime policijska institucija ratifikuje naporan rad zajedno sa svojim direkcijama i specijalizovanim jedinicama - navode iz Ekvadorske policije, prenosi "Dan".

Policijski službenici su bili raspoređeni na punktove, gde se moglo primetiti prisustvo više građana koji su manipulisali unutrašnjosti vozila i shvativši prisustvo policije pokušali da napuste mesto, ignorišući usmena naređenja policije.

- Nakon pregleda vozila, u kabini je pronađeno više drvenih kutija u kojima je pronađeno 448 paketa kokaina. U nastavku akcije, na jednom imanju pronađen je skriveni odeljak u kome se nalazilo 17 vreća od jute sa 498 paketa - navode iz policije Ekvadora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike