Cirkus u vladi Crne Gore: Ništa se nije promenilo, Dritan se ne drži ovlašćenja, svađe među partijama intenzivne!

16.03.2022

17:40

0

Glavni odbor Socijalističke narodne partije doneo je ranije odluku o učešću u manjinskoj vladi, kao i partije manjina, a za sada je još neizvesno da li će deo manjinske vlade biti Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija

Cirkus u vladi Crne Gore: Ništa se nije promenilo, Dritan se ne drži ovlašćenja, svađe među partijama intenzivne!
dritan abazovic - Copyright Printscreen/Youtube /Crno na bijelo

U Podgorici je održan sastanak predstavnika Građanskog pokreta URA na čelu s mandatarom za sastav manjinske vlade Dritanom Abazovićem sa predstavnicima opozicionih i manjinskih partija. 

Iako Abazović već par sedmica vodi intenzivne razgovore s predstavnicima partija o sastavu budućeg kabineta, kako kažu eksperti, ne ide sve tako glatko.

Glavni odbor Socijalističke narodne partije doneo je ranije odluku o učešću u manjinskoj vladi, kao i partije manjina, a za sada je još neizvesno da li će deo manjinske vlade biti Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija. 

Te partije odbijaju da budu deo vlade u kojoj je SNP, a SNP ne prihvata da te dve partije budu u vladi.

Dragan Rosandić, novinar i analitičar, vidi današnji sastanak Abazovića s predstavnicima opozicionih i manjinskih partija kao nastavak, kako kaže, cirkusa oko formiranja manjinske vlade.

Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić, Profimedia
 

- Kome je palo na pamet da se formira manjinska vlada, a da se izbace najveće partije i samim tim isključi i najveći broj glasača koji su glasali na izborima. Po meni, takav koncept vlade je sulud, ali neko i dalje insistira na tome - kaže Rosandić, prenosi Sputnjik.

Dodao je da Abazović izlazi izvan okvira svojih ovlašćenja.

- Vicepremijer Abazović zadužen za sektor bezbednosti u nekakvoj komisiji sa njemu bliskim ministrima donosi odluku o sankcijama Rusiji, njenim političarima, bogatašima - odluku koju ne donosi vlada i koja nije važeća. Kao vicepremijer zadužen za bezbednost on ugovara kupovinu ulja i brašna sa Srbijom, preskače ministra poljoprivrede, premijera.... - ukazuje Rosandić na stanje u još uvek aktuelnoj vladi Crne Gore.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike