Crna Gora se u krizi okrenula Srbiji: Abazović pregovara isporuku hrane, evo šta je tražio...

16.03.2022

15:54

0

Ðurović je kazao da Crna Gora mora biti odgovorna i naći rešenje zbog situacije uzrokovane agresijom Rusije

Crna Gora se u krizi okrenula Srbiji: Abazović pregovara isporuku hrane, evo šta je tražio...
rafovi profimedia-0511733808 - Copyright Profimedia

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se ovih dana dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice, izjavio je potpredsednik GP URA, Goran Ðurović.

- Moramo komunicirati sa tržištima od kojih možemo da uvezemo osnovne životne namirnice u Crnu Goru. Potpredsednik Vlade komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice ovih dana - rekao je Ðurović sinoć u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Printscreen/YouTube/RTCG
 

Ðurović je kazao da Crna Gora mora biti odgovorna i naći rešenje zbog situacije uzrokovane agresijom Rusije. Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović je pitao Ðurovića “kako je Abazović komunicirao i ko mu je dao nalog”, prenosi CdM.

- Zašto treba nalog da se spasi država. Radi se ozbiljno na tome da se obezbede osnovne životne namirnice - naveo je Ðurović.

 

Vučić: Pomoći ćemo

Dimitrije Nikolic/ATAImages
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susedne zemlje u meri koja neće ugroziti potrebe građana Srbije.

- Razgovaraćemo sa svima. Daćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najpre zemljama u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susedima - kazao je Vučić novinarima.

Kazao je da se nada da će nadležni organi u Srbiji “odblokirati te količine i da ćemo imati određene zalihe za naredni period”.

- Nema panike, građani Crne Gore su u prethodnim godinama izdržali sve i svašta. Ne treba dizati paniku, naći će se mehanizam da se životne namirnice obezbede u dovoljnoj količini - poručio je Ðurović.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike